Baterie Laptop – trei motive pentru care nu se incarca


octombrie 24 14:25 2012

Farmecul unui calculator portabil este ca il puteti transporta cu usurinta de la o locatie la alta. Fie ca va plimbati cu laptopul in casa dintr-o camera in alta, fie ca sunteti in concediu sau pe teren la lucru, portabilitatea laptopului este un lucru primar. Cu toate acestea, portabilitatea devine compromisa atunci cand bateria laptop-ului nu se mai incarca, iar in aceasta situatie, va trebui sa mentineti laptopul conectat la priza tot timpul. Exista trei motive principale pentru care o baterie laptop nu se va incarca, si nici unul dintre solutiile de mai jos nu sunt ieftine.

Baterie Laptop stricata

Baterie Laptop

Uneori, bateria refuza sa se incarce deoarece bateria in sine este defecta. Fie ca este o baterie noua cu defecte din fabricatie, fie ca este o baterie veche, o baterie laptop va refuza sa se incarce. Inlocuirea unei bateri invechite dupa perioada de garantie, poate fi costisitoare. Preturile incep de pe la 100 EUR la o baterie laptop noua. Insa, daca in cazul in care laptopul dvs. este inca in garantie si are o baterie proasta, contactati furnizorul pentru a afla daca puteti avea bateria inlocuita in garantie. In caz contrar, verificati varsta laptpului precum si costul bateriei pentru a determina daca acesta merita inlocuita.

Placa de baza defecta

Ca si bateriile, placile de baza pot incepe functionarea defectuoasa odata cu trecerea timpului. In acest caz, partea placii de baza care este responsabila cu incarcarea bateriei nu mai functioneaza. Din pacate, acest lucru necesita inlocuirea placii de baza. Deobice, placile de baza au o garantie mai mare decat bateriile de laptop, deci, daca inca mai aveti garantie pe laptop, sunt sanse mari sa schimbati fara nicun cost placa de baza. Pe de alta parte, daca laptopul este destul de vechi si nu mai aveti garantie, costurile de inlocuire pot urca destul de mult si va veti pune intrebarea daca chiar merita sa faceti acest schimb sau sa achizitionati un laptop nou.

Baterie Laptop

Incarcator Laptop defect

Daca adaptorul de curent alternativ este defect, bateria nu se va incarca in mod corespunzator. Cablul de alimentare al incarcatorului poate avea intreruperi si din aceasta cauza sa incarce intermitent bateria, in timp ce un alimentator defec nu va incarca deloc si va lasa bateria sa se descarce complet. Cablul de alimentare este cel mai usor de inlocuit dat fiind faptul ca sunt disponibile multe incarcatoare universale. In timp ce incarcatorul de laptop este si el scump, preturile incep unedva de la 25EUR, totusi, este mai ieftin sa schimbi incarcatorul decat bateria sau placa de baza.

Rezolvarea problemelor

Depanarea unui acumulator care nu se incarca este rareori un lucru pe care il poti constata si tu; fara instrumente si cunostinte, singurul lucru pe care il poti testa este incarcatorul. Poti face acest lucru prin scoaterea bateriei din notebook, conectarea notebook-ului la priza si sa il pornesti; daca laptopul porneste, alimentatorul este funcțional, dar daca nu, adaptorul AC este defect. Dacaadaptorul de curent alternativ este functional, urmatorul pas este sa mergi la un service specializat de laptopuri pentru a afla motivul exact de ce baterie laptop nu se incarca.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.