Alienware M18x – un laptop din universul jocurilor

octombrie 19 16:52 2012

Cu mult timp in urma, intr-o galaxie foarte indepartata…se vorbea despre un laptop. Un laptop ce avea puteri foarte mari. Era capabil sa faca fata oricarui joc, indiferent de rezolutia si detaliile folosite. Dar, acest aspect era doar o parte din ce stia sa execute acest laptop. Are capacitatea de a incarca si rula mult mai multe programe din memorie decat orice alt laptop din univers. Acest lucru se datora faptului ca dispune de 16GB 1600 MHz. Nu puteai gasi niciun laptop asemanator in tot universul, era unicat, atat pe partea de configuratie cat si la nume: Alienware M18x – un laptop din universul jocurilor.

 

Alienware M18x

Alienware M18xSi la propriu, si la figurat, laptopul Alienware M18x  este imens. Este cel mai mare portabil creat de Dell la ora actuala. Cand spun mare, ma refer la faptul care are o greutate de 5.41 Kg si masoara 436 x 322 x 53 – 54.2 mm. Tot laptopul este imbracat intr-o carcasa de culoare neagra ce iti da impresia ca este desprins parca dintr-un film stiintifico fantastic.

Dar, sa lasam SF-urile deoparte si sa revenim cu picioarele pe pamant. Peocesorul laptopului Alienware M18x  este un Intel Core i7 2920XM Extreme  tactat la o frecventa de 2500 MHz si cu un cache de 8192 KB. Frecventa procesorului poate fi urcata pana la 3.5Ghz in situatiile in care o cere aplicatia si poate executa simultan 8 procese. Procesorul este realizat pe tehnologia de 32nm si consuma doar 55 W!

O alta componenta mare la acest laptop este display-ul. Producatorul a echipat laptopul Alienware M18x cu un ecran LCD LED Wide Full HD de 18.4 inch ce este capabil sa redea imagini si filme la o rezolutie maxima de 1920 x 1080 (FullHD). Fiind un laptop mare, necesita memorie si HDD mare. Astfel ca, acest laptop incorporeaza  4 module de 4GB DDR3 la 1600Mhz ajungand asfel la 16GB (fiind si capacitatea maxima de memorie). Hard Disk-ul este si el unul destul de mare, Dual HDD 2x256GB Solid State Drive configurat in Raid 0 „Stripe” pentru a oferi performanta maxima.

Pentru a face fata la toate aspectele unui joc, Alienware M18x incorporeaza doua placi video NVIDIA GeForce GTX 580M configurate in SLI cu o memorie dedicata de 4096 MB. Pe partea de multimedia gasim Blu-Ray Combo, Difuzoare integrate, camera web de 3.0 MP, cititor de carduri si sunet cu tehnologia Waves MaxxAudio.

Alienware M18x
Nu puteau lipsi porturile de conectare. Astfel, Alienware M18x dispune de cate un port pentru microfon, ESATA, Mini DisplayPort, VGA si RJ-45 (gibagit), doua porturi USB 2.0,  USB 3.0, si HDMI. Dupa cum puteti vedea, aveti la dispozitie cam toate porturile necesare. Sa nu uitam de placa de retea wireless 802.11 a/g/n si Bluetooth.

Inainte de a incheia, aveti la dispozitie cateva tehnologi cu ajutorul caruia puteti sa va personalizati laptopul Alienware M18x. Cu  AlienFX puteti controla luminozitatea precum si culorile – poti selecta cate o culoare diferita unui grup de taste. Folosind AlienFusion tu decizi cand ai nevoie de maximum de performanta sau cand vrei doar sa rulezi programele de zi cu zi. AlienTouch personalizeaza senzitivitatea touch pad-ului pentru a preveni contactul accidental, si activeaza scrolling-ul vertical si  orizontal pentru usurinta in utilizare.

 

Vezi mai multe poze, detalii si afla pretul

  Article "tagged" as:
  Categories: