9 sfaturi pentru economisirea bateriei la laptop


octombrie 22 17:03 2012

Baterii Laptop

Vrei o baterie de laptop noua? Vezi la acest magazin online lista de baterii ;).

Vremurile s-au schimbat iar laptopurile au depasit calculatoarele de birou ca si numar de vanzari datorita portablitatii, vitezei mare de lucru precum si greutatii reduse. Spre deosebire de desktop, performanta laptop-ului este legat direct la baterie. Exista doua greseli comune pe care oamenii le fac atunci cand vine vorba de bateria laptopului. Prima greseala este ca lasa bateria in laptop in timp ce folosesc laptopul conectat la priza. Daca folositi laptopul doar conectat la priza, este recomandat sa scoateti bateria din laptop pentru a prelungii viata acesteia. A doua greseala este ca se incarca bateria daca acesta nu este complet descarcata. Este recomandat sa descarcati complet bateria inainte de a o incarca din nou.

Ati avut vreodata neplacerea sa ramaneti fara baterie in timp ce prezentati un plan de afaceri sau lucrati la un articol important? Autonomia medie a unei bateri de laptop este de 3 ore. Pentru a mari aceasta durata, va recomandam sa folositi aceste 9 sfaturi.

1. Reglati setarile de alimentare. Setati nivelul de luminozitate la un nivel mai mic deoarece cu cat este mai luminos ecranul, cu atat consuma mai mult curent. De asemenea, puteti seta timpul dupa care laptop-ul intra in stand by sau dupa cat timp se inchide ecranul daca nu lucrati. Puteti seta de la o valoare mica de 1 minut pana la ore sau chiar niciodata.

2. Gestionati placa de retea wireless. In cazul in care nu folositi sau nu este disponibil un WI-FI, este bine sa il opriti din functionare, fie in scoateti din laptop (daca este posibil), fie il dezactivati de la buton sa din Windows – Device manager.

3. Indepartati dispozitivele externe. Daca nu sunt necesare, nu conectati dispozitive USB, carduri de memorie, sau dispozitive wireless (maus/tastatura). Chiar daca nu sunt folosite, conectate la laptop, folosesc curentul din baterie.

4. Rulati cate o aplicatie. Nu este timp pentru multi tasking. Cu cat sunt deschise mai multe aplicatii, cu atat e nevoie de mai mult curent. Cand ati terminat cu o aplicatie este recomandat sa o inchideti si sa o deschideti pe urmatoarea.

5. Mentineti laptopul rece. Blocarea aerisiriilor de pe laptop poate cauza cresterea temperaturii interne, scaderea eficientei, consumul de curent. O greseala comuna este faptul ca multi folosesc bateria pe suprafete moi, cum ar fi poala. Cel mai bine este sa mentineti laptopul pe o suprafata dreapta. Ventilatorul laptopului se poate umple de praf, reducand performanta acestuia de a elimina aerul cald. Este recomandat sa il curatati cel putin odata la 2 luni.

6. Curatati conectorul de baterie. In timp, praf si mizerie se poate depune pe conectorii de baterie facilitand reducerea curentului catre laptop. Curatati conectorul cu un betisor imbibat in spirt odata la 2 luni.

7. Evitati, pe cat posibil, folosirea Adobe Flash. Mananca bateria mai repede de cat ati crezut.

8. Adaugati mai multa memorie. Adaugand mai multa memorie, programele vor rula doar din memorie fara a mai folosi hdd-ul.

9. Defragmentati HDD-ul. Folosind aceasta optiune odata la 2 luni, programele vor rula mai eficient si rapid.

Viata unei baterii de laptop este de 2-3 ani si este destul de scumpa atunci cand vine timpul sa achizitionam una noua. Pretul unei baterii noi se invarte undeva in jurul sumei de 100Euro. Incercati sa folositi aceste sfaturi pentru a mentine viata bateriei cat mai lunga.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.