Un studiu demonstreaza ca ai putea sa fii inselat la consumul de trafic


septembrie 21 12:40 2012

Stire din categoria Geneneral: Un studiu demonstreaza ca ai putea sa fii inselat la consumul de trafic

Avand in vedere preturile pe care le platim pentru traficul de internet de care ne bucuram pe un smartphone, nu e nici o surpriza ca s-au facut studii legate de eficienta algoritmilor folositi de operatorii de telefonie mobila pentru a masura consumul.

comm-cell-network-00

Un nou studiu publicat de un grup de cercetatori de la UCLA are numele de ,,Putem plati pentru cat consumam in domeniul traficului de date 3G?”. Studiul realizat in mare parte pe metodologia unor operatori americani, dar si din alte tari, a demonstrat ca, dupa regulile actuale, utilizatorii sunt taxati pe traficul care pleaca de la operator din centrala ai nu obligatoriu pe traficul care ajunge la utilizator. Desi la prima vedere este normal si nu ar trebui sa existe discrepante, cantitati variabile din acel trafic se pierd pe drum, in special atunci cand treceti printr-o zona fara semnal.

In teste practice, nu doar teoretice, s-a demonstrat ca la intrarea intr-un tunel, in timp ce un utilizator folosea o conexiune 3G pentru a urmari un clip, a fost taxat cu 7,2% in plus pentru un trafic care nu a ajuns la el. La polul extrem, intr-un anumit scenariu, un utilizator a fost taxat cu pretul a 450MB de trafic pe care nu-i consumase. Luand in calcul faptul ca cei mai multi dintre noi au abonamente sau optiuni pe cartela cu trafic limitat de internet, astfel de practici pot fi foarte costisitoare.

Merita retinut faptul ca nici in SUA, unde s-a realizat studiul, echipa de cercetatori nu a dat publicitatii numele operatorilor cu cele mai mari probleme la acest capitol. Motivul? Problema nu tine de operator. Tine de ,,limitarile arhitecturii de contabilizare a traficului de internet”.

. Citeste toata stirea Un studiu demonstreaza ca ai putea sa fii inselat la consumul de trafic la playtech.ro.

Nu rata celelalte stiri din categoria General. Vezi titlurile cele mai importante de mai jos.

  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.