Tehnologia OLED provoaca plasma-LCD


octombrie 07 21:46 2007

jurnalul.ro: Timp de cinci zile, in Japonia se desfasoara CEATEC, cel mai mare targ de electronice de consum din Asia. Atractia show-ului vine tot din partea produ­catorilor de monitoare: cele mai mari diagonale, cele mai subtiri ecrane.

Combined Exhibition of Advanced Technologies (CEATEC) este cel mai important targ high-tech din Asia. Orasul japonez Chiba (Kyodo) este gazda evenimentului care din 2000 are loc in fiecare an. Ca si la “omologul” sau european, Tar­gul IFA de la Berlin, şi la CEATEC domina competitia producatorilor de monitoare. Dar ba­talia nu mai este doar pe “diagonala” (cele mai mari), ci si cat mai subtiri.
Totusi, exista un intrus in aceasta confruntare de LCD-uri şi plasme, televizorul OLED de la Sony. Mo­delul XEL-1 (bazat pe tehnologia Organic Light-Emitting Diode) are o diagonala de 11 inci (27 cm), 3 mm grosime si costa peste 1.740 de dolari. Va fi lansat pe piată in luna decembrie. Ecranele bazate pe tehnologia OLED au un consum de energie mai eficient si calitate ridicata, furnizand imagini clare, inclusiv in cazul cadrelor care se succed foarte rapid. Totusi, inca nu se stie in ce masura aceasta tehnologie va fi potrivita pentru ecrane cu dia­gonala mare.

Stirea integrala la: www.jurnalul.ro

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.