• vineri, 28 ianuarie 2022, 15:37Comisia Europeană a salvat de la faliment Complexul Energetic Oltenia
  Comisia Europeană a salvat Complexul Energetic Oltenia

  Comisia Europeană a salvat de la faliment Complexul Energetic Oltenia, prin decizia de a aproba modernizarea acestuia.

  Complexul Energetic Oltenia salută decizia Comisiei Europene de a aproba ajutorul de restructurare de până la 2,66 miliarde de euro (13,15 miliarde lei) prin care se asigură revitalizarea și viabilitatea pe termen lung a CEO. Comisia Europeană a anunțat această decizie la 26 ianuarie 2022.

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) este una dintre companiile cheie ale Sistemului Energetic Național.

  „Decizia Comisiei Europene înseamnă salvarea și, în același timp, modernizarea Complexului Energetic Oltenia. Este vestea pe care o așteptam și un succes atât al companiei, cât și al României. Avem un Plan de Restructurare și Decarbonare aliniat politicilor europene pentru mediu, la care am lucrat intens în ultimii ani și care, iată, este validat și acceptat de Bruxelles. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest succes – echipa CE Oltenia, Consiliul de Supraveghere al CEO, firmele de consultanța PricewaterhouseCoopers si Energobit, reprezentanți ai Ministerelor Energiei, Finanțelor, Consiliului Concurenței și ai Fondului Proprietatea. Este un proiect comun a cărui reușită este esențială pentru independența energetică a României. Dialogul permanent cu Comisia Europeană și dezbaterile constructive pentru găsirea de soluții viabile ne-au adus în acest punct important din care putem construi un viitor sustenabil pentru CE Oltenia”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului CE Oltenia.

  De la momentul deschiderii investigatiei aprofundate de către Comisia Europeană, în februarie 2021, au fost aduse modificări și îmbunătățiri semnificative Planului de Restructurare notificat în decembrie 2020. În mod special, au fost propuse instrumente financiare care să asigure o remunerare corespunzătoare pentru ajutorul statului român în favoarea CE Oltenia, criteriul de adecvanță a ajutorului de stat fiind astfel îndeplinit. Totodată, Comisia a considerat că ajutorul este proporțional, contribuția proprie a societății și a investitorilor de pe piață la costurile de restructurare preconizate ridicându-­se la peste 30% din costurile restructurării (1,24 miliarde EUR), jumătate din această contribuție constând în noi finanțări din partea unor investitori privați și a unor instituții financiare, acordate în condiții de piață.

  Comisia Europeană a apreciat și măsurile compensatorii gândite pentru a limita potențialele denaturări ale concurenței generate de ajutor. Comisia a apreciat faptul că ajutorul de restructurare va sprijini decarbonizarea producției de energie electrică în România. Decarbonizarea este un obiectiv stabilit în Pactul verde european și în normele de mediu ale UE.

  Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

  The post Comisia Europeană a salvat de la faliment Complexul Energetic Oltenia appeared first on România Liberă.

 • vineri, 28 ianuarie 2022, 15:18Pensiile pot crește cu 15 la sută imediat, afirmă Anca Dragu
  Pensiile pot crește cu 15 la sută imediat, afirmă Anca Dragu

  Pensiile pot crește cu 15 la sută imediat, chiar fără o renegociere a PNRR de către România. Acest punct de vedere este exprimat de Anca Dragu, fost președinte al Senatului.

  „Obiectivul pe termen mediu asumat în PNRR al pensiilor raportate la PIB este mult peste ceea ce România a plătit vreodată pensionarilor. Înainte ca PSD să bată toba că negociază PNRR, ar putea creşte pensiile cu minimum 15%. Mâine! PSD poate creşte pensiile cu 15% mâine”, a declarat Anca Dragu într-un mesaj postat pe internet.

  Anca Dragu este senator USR și a fost ministru de Finanțe în guvernul Cioloș.

  Anca Dragu mai afirmă că „în plus, ar fi putut să crească pensiile cu 25% când au aprobat bugetul pe anul 2022. Restul e perdea de fum marca PSD. O perdea de fum de 1,5% din PIB. Adică 18 miliarde de lei care ar putea fi în buzunarele pensionarilor”.

  Anca Dragu este de părere că actuala Putere a lansat „o perdea de fum care încearcă să acopere şi eşecul măsurilor de reducere a facturilor la energie electrică şi gaze naturale”.

  Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

  The post Pensiile pot crește cu 15 la sută imediat, afirmă Anca Dragu appeared first on România Liberă.

 • vineri, 28 ianuarie 2022, 14:55Convorbirea dintre Joe Biden și Volodimir Zelensky „nu ar fi mers bine”
  Joe Biden a stat de vorbă cu Volodimir Zelensky despre situația Ucrainei

  Un apel între președintele american Joe Biden și președintele ucrainean Volodimir Zelensky de joi „nu a mers bine”, a declarat un înalt oficial ucrainean pentru CNN.

  Casa Albă a contestat însă relatarea oficialului, avertizând că surse anonime „scurg falsuri”. Ei au afirmat că Biden l-a avertizat pe Zelensky că o invazie iminentă este o „posibilitate distinctă”. La apel, pe care oficialul ucrainean l-a descris drept „lung și sincer”, Biden și-a avertizat omologul său ucrainean că un atac rusesc ar putea fi iminent.

  Joe Biden a stat de vorbă de Volodimir Zelensky

  Zelensky, totuși, și-a reiterat poziția conform căreia amenințarea din partea Rusiei rămâne „periculoasă, dar ambiguă”. Acesta a spus că nu este sigur dacă va avea loc un atac. Emily Horne, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a contestat descrierea apelului făcută de înalt oficial ucrainean. „Surse anonime „scurg” falsuri”, a spus ea pentru CNN.

  „Președintele Biden a spus că există o posibilitate clară ca rușii să invadeze Ucraina în februarie. El a spus asta public și am avertizat despre acest lucru de luni de zile. Rapoartele despre ceva mai mult sau diferit decât asta sunt complet false”, a declarat Horne.

  Discuția sinceră dintre cei doi lideri vine în timp ce SUA și NATO continuă să se pregătească pentru perspectiva unei invazii ruse. Casa Albă a avertizat că o invazie ar putea fi iminentă, cu zeci de mii de trupe rusești aglomerate la granița cu Ucraina.

  Discuția telefonică dintre cei doi a durat o oră și 20 de minute. O citire a apelului de la Casa Albă a spus că Biden i-a „reafirmat” lui Zelensky că Statele Unite vor „răspunde decisiv dacă Rusia va invada în continuare Ucraina”.

  Un purtător de cuvânt al lui Zelensky a contestat afirmația

  Un purtător de cuvânt al lui Zelensky a contestat, de asemenea, caracterizarea apelului făcută de oficialul ucrainean. Zelensky a scris pe Twitter că el și Biden au avut un apel lung în care „au discutat despre eforturile diplomatice recente de detensionare și au convenit asupra acțiunilor comune pentru viitor”.

  Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

  The post Convorbirea dintre Joe Biden și Volodimir Zelensky „nu ar fi mers bine” appeared first on România Liberă.

 • vineri, 28 ianuarie 2022, 14:09Beneficii, utilizări și contraindicații pentru uleiul de oregano

  Uleiul de oregano este o soluție care se folosește ca remediu natural în aromaterapie, dar și în cosmetică. Are numeroase proprietăți benefice pentru organismul nostru. De exemplu, este cunoscut faptul că uleiul de oregano este un excelent remediu natural care poate ajuta la combaterea diferitelor afecțiuni respiratorii, dar și a virusurilor și bacteriilor.

  Datorită acestor proprietăți este folosit ca ingredient pentru prepararea unor tincturi sau preparate naturale și ca un excelent adjuvant al terapiilor medicamentoase. Înainte de a continuă cu utilizarea atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern, a minunatului ulei de oregano, este întotdeauna recomandat să consultați un expert care va putea indica doza corectă. Să vedem așadar care sunt principalele caracteristici ale plantei, proprietățile uleiului, care sunt intrebuintarile lui și ce fel de efecte secundare poate provoca. 

  Caracteristicile plantei de oregano 

  Planta de oregano poate atinge o înălțime de 40 cm și are o tulpină cățărătoare și lemnoasă. Frunzele mici variază, având multe tente de roz. Uleiul care se obține din frunzele și florile acestei plante aparținând familiei mentei, ce este binecunoscut încă din cele mai vechi timpuri când era folosit pentru a contracara diverse afecțiuni. Există mai mult de 40 de specii în natură, deși, de obicei, cea mai folosită este originară din Marea Mediterană.

  Oregano este apreciat de sute de ani pentru proprietățile sale, care par să poată oferi organismului nostru beneficii semnificative, datorită a două substanțe care îi conferă posibile proprietăți naturale antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii: carvacrolul și timolul. Împreună cu vitaminele și mineralele prezente, ajută la protejarea țesuturilor de agresiunea agenților toxici și a infecțiilor, precum și la îmbunătățirea sistemului imunitar. Cel mai bun ulei de oregano este cel care are minim 80% carvacrol.

  Acțiunea sa benefică face ca acesta să fie uleiul ideal pentru a ajuta la vindecarea infecțiilor, deoarece este un antibacterian și antiviral oferit de natură. Așa că, folosind ulei de oregano putem să:

  -Ajutăm la combaterea ciupercii picioarelor și unghiilor: puneți doar o linguriță într-un lighean cu apă în care să vă scufundați picioarele. Alternativ, puteți dilua câteva picături în ulei de cocos sau de măsline și puteți masa produsul obținut pe unghii sau piele;

  -Ajutăm la calmarea infecțiilor și la uciderea paraziților: diluat cu ulei de cocos, acest ulei de oregano poate fi util pentru uz intern, punând amestecul sub limba și păstrându-l câteva minute. Acest lucru se poate repetă de până la 4 ori pe zi; 

  -Ajutăm la ameliorarea simptomelor gripei;

  -Curățăm casa datorită puterii sale antiseptice, diluand câteva picături de ulei de oregano în ulei de lămâie și jumătate de pahar de oțet. Soluția obținută se toarnă în apă și apoi se folosește pentru curățarea suprafețelor.

  Proprietăți și efecte benefice ale uleiului de oregano 

  După cum am spus, uleiul de oregano are numeroase calități care îl fac un aliat perfect pentru sănătatea organismului nostru. Astfel poate:

  -Ajuta la combaterea infecțiilor;

  -Ajuta la combaterea celulitei;

  -Subțiază mucusul în caz de astm și bronșită;

  -Ajuta la promovarea digestiei, fiind de asemenea util în prezența flatulentei și balonarii;

  -Ajuta la contracararea dermatitei, micozei;

  -Avea proprietăți vindecătoare;

  -Ajuta la calmarea unei dureri de dinți. 

  Cum se utilizează 

  Uleiul de oregano se extrage prin distilarea cu abur a părților înflorite ale plantei colectate vara. Are o culoare ce seamănă cu cea a chihlimbarului, cu consistentă lichidă. Se poate folosi în următoarele: 

  Pentru infuzie sau aromaterapie

  In prezența simptomelor gripei și pentru a ajuta la decongestionarea căilor respiratorii, uleiul de oregano este o adevărată minune. Turnați câteva picături într-o oală care fierbe și inspiră vaporii produse timp de câteva minute. Se poate adăuga și o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a ajută la înmuierea mucoaselor nasului. In aromaterapie, pe lângă uleiul de cimbru și eucalipt, folosiți și uleiul de oregano pentru a purifica mediul înconjurător sau pentru a ajuta la creșterea apărării imune în urmă unei boli sau în timpul perioadei de convalescență.

  Cutanat 

  Se aplică pe piele pentru a ajuta la combaterea punctelor negre și a acneei. De asemenea, masat pe piele, după o mușcătură de insectă, poate ajuta la calmarea mancarimii și roșetii. De asemenea, pus în apă caldă, poate avea un posibil efect relaxant asupra mușchilor. Uleiul de oregano, masat pe mușchi și diluat cu ulei de migdale dulci, pentru a ajuta la calmarea durerilor și contractiilor, dar și a reumatismului și a artritei. Frecat pe scalp este foarte bun pentru a elimina păduchii și ajută la reducerea căderii părului, stimulând regenerarea naturală.

  Repelent 

  Uleiul de oregano este un excelent repelent pentru insecte și furnici. 

  Intern 

  Pentru a ajuta la menținerea sănătății intestinului, prin eliminarea oricăror paraziți. 

  Doză  zilnică recomandată

  Uleiul de oregano poate fi folosit de până la trei ori pe zi, după mese. Când vă obișnuiți cu aroma, dozele pot fi mărite la 3-4 picături într-o linguriță de zahăr. Doza maximă admisă nu trebuie să depășească 12 picături pe zi. Administrarea nu trebuie să depășească trei săptămâni și trebuie luată o pauză de la 7 până la 10 zile și doză repetată doar dacă este necesar. Bineînțeles că, înainte de a consuma, în primul rând intern, ulei de oregano, este indicat să vorbiți cu medicul curant, deoarece sunt și câteva contraindicații. 

  De exemplu, copiii sub vârsta de 8 ani, deși unii recomandă această precauție doar în cazul copiilor mai mici de 3 ani. Pentru o administrare mai bună la copii trebuie amestecat cu o linguriță de ulei de cocos sau de măsline. Înainte de masă, copilul trebuie să înghită imediat uleiul, după care ar trebui să bea o jumătate de pahar cu apă rece. Administrarea trebuie repetată de 2-3 ori pe zi. Desigur, pediatrul trebuie consultat înainte.

  Contraindicații ale uleiului de oregano

  Uleiul esențial de oregano pare să nu aibă contraindicații speciale decât în cazul alergiilor sau intolerantelor individuale. Cu toate acestea, utilizarea acestui ulei este contraindicată în sarcina, în timpul alăptării și la copiii mai mici. Nu trebuie aplicat niciodată pur pe piele, ci diluat cu alt ulei vegetal, folosit în cantități mici. Este necesar să diluați 2-3 picături de ulei de oregano în cel puțin 30 ml de ulei vegetal de migdale dulci, nucă de cocos sau măsline. Cei care sunt alergici la cimbru, mentă, busuioc și salvie pot experimenta același tip de alergie la oregano, deoarece toate aceste plante aparțin aceleiași familii.

  Folosit pur pe piele poate provoca iritații, motiv pentru care este întotdeauna indicat să nu îl folosiți niciodată pur, cu atât mai puțin în cantități excesive. 

  The post Beneficii, utilizări și contraindicații pentru uleiul de oregano appeared first on România Liberă.

 • vineri, 28 ianuarie 2022, 14:02Coreea de Nord confirmă ultimele teste de arme

  Coreea de Nord a efectuat teste pentru o rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune îmbunătățită și un focos al unei rachete ghidate tactice în această săptămână.

  Anunțul a fost făcut de agenția media de stat KCNA, care a spus că o actualizare a sistemului de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune și un focos tactic de rachete ghidate au fost testate la începutul acestei săptămâni.

  Coreea de Nord a făcut noi teste de arme

  Ei au marcat șase teste de arme până acum în această lună, o rafală de activitate care pare a fi una dintre cele mai aglomerate luni vreodată pentru programul de rachete al Coreei de Nord. Lansările au afișat o mare varietate de tipuri de arme – și o sofisticare crescândă.

  Kim nu a participat la testele din această săptămână, potrivit unui mesaj separat, dar a aplaudat progresul major al armelor în vizita sa la fabrica de muniții.

  Lansările au declanșat condamnări internaționale și au reînnoit apelurile la sancțiuni din partea Statelor Unite. Săptămâna trecută, Coreea de Nord a declarat că își va spori apărarea împotriva SUA și a sugerat ridicarea unei interdicții autodeclarate privind testarea bombelor nucleare și a rachetelor balistice intercontinentale (ICBM).

  Niciuna dintre aceste rachete sau arme nucleare nu a fost testată în Coreea de Nord din 2017. Dar a declanșat o serie de lansări de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, în timp ce discuțiile de denuclearizare cu Washington au stagnat în urma unui summit eșuat din Vietnam în 2019.

  Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

  The post Coreea de Nord confirmă ultimele teste de arme appeared first on România Liberă.

 • vineri, 28 ianuarie 2022, 13:23Tendințele modei la articole de decor și mobilier pentru casă în 2022

  Tendințele modei din 2022, la articole pentru amenajarea casei, te vor surprinde prin versalitatea lor. Acestea sunt foarte variate și se bazează pe valori atemporale, cum ar fi: naturalețea, confortul, eleganța, funcționalitatea și simplitatea. 

  Iată care sunt tedințele modei la articole de decor și mobilier în acest an:

  Accente de perete

  Designerii și-au propus să se întoarcă puțin cu gândul în trecut, spre anii ׳30 și de aceea au adus în tendințele modei articole de decor pentru perete cu suprafețe metalice și oglinzi. În 2022 sunt în trend oglinzile mari, corpurile de iluminat cu abajururi din sticlă mată și transparentă, ceasurile și rafturile de perete. Pentru a adăuga personalitate spațiului, ei recomandă completarea interiorului cu articole de design înnuanțe de culori neutre – gri, bej, alb – care pot fi în armonie cu elementele negre. Astfel de accente apar la tablourile de perete și alte decorațiuni.

  Foto: pexels.com

  Accente de mobilier 

  În 2022, principalele tendințe la mobilier sunt: 

  • Mobilierul rotunjit, cu forme curbate, care creează o senzație de confort și relaxare; acest mobilier (ce include canapele și scaune în stil otoman) este asociat cu o lampă în stil retro și un covor cu imprimeu geometric

  • Mobilierul din răchită și ratan – scaune, mese, rame de pat, corpuri de iluminat

  • Mobilierul acoperit cu o textură moale și elegantă cum este catifeaua

  • Articole de mobilier unice – cuiere, băncuțe, mese laptop, etc. 

  Articole decorative de artă pentru perete

  Designul contemporan din 2022 include și articole decorative pentru casă, cum sunt de exemplu: obiectele de artă create de meșterii care se inspiră din arta bijuteriilor, obiecte din sticlă pentru a crea o atmosferă deosebită, obiecte în stil baroc, rococo sau modern. În 2022 au devenit foarte populare plafonierele sub formă de pandative de mărgele sau bijuterii, care îmbunătățesc semnificativ designul de interior al casei. 

  Designerii folosesc în mod activ geometria pentru a ofericorpuri de iluminat de perete care sunt pline de rafinamentprin linii verticale, forme ondulate, cercuri, ce pot crea un joc interesant de lumini și umbre atunci când sunt aprinse.

  Foto: pexels.com

  Articole din sfera spirituală

  Aceste articole apar în tendințele din acest an și includ: statuiete din alamă, statuiete cu idoli religioși, cu idoli cu Budda, sau alte obiecte aurii și care sunt din sfera spirituală a altor popoare. 

  Sunt preferate acele articole de tip amuletă, despre care se spune în Feng Shui că aduc prosperitate în casă, cum ar fi: elefant cu trompa în sus, statuietă pisică, amuletă cu monedă, broscuțe care au câte un bănuț în gură, zeița bogăției Lakshmi, amuletă pentru sănătate Wu Lou, statuieta Pi Yao care ajută împotriva energiilor negative și altele. 

  Decor vintage 

  Pentru acest an, designerii recomandă catifeaua în amenajări interioare, pentru că reprezintă una dintre cele mai versatile texturi la articole de decor vintage. Acest material este moale și confortabil și apare la decorațiuni interioare și articole de mobilier – abajururi, pături, perne, tabureți, etc. 

  Culorile în stil vintage pentru anul 2022 sunt acelea neutre care pot crea un decor în stil cabană, unde predomină lemnul și piatra, iar atmosfera este relaxantă. Cele mai populare sunt culorile inspirate din natură și cele pământii, ca de exemplu: verde bogat, albastru intens, roșu cald, gri, bej, ocru, etc.

  Foto: pexels.com

  Articole de decor pentru masă

  În 2022, tendințele la articole de decor pentru masă includ: • Ceasuri de masă, vaze de flori, figurine, statuiete• Vesela de masă albă, portocalie, albastră, turcoaz, acvamarin, sau în nuanțe de fildeș, migdale, scorțișoară,muștar, turmeric și ardei iute, cu un design original• Accesorii decorative, lumânări parfumate și produse de aromaterapie• Articole de tip hand-made, care sunt lucrate de meșteri talentați. 

  Dacă vrei să faci o schimbare în casă, îți sugerăm să vezi colecția de articole de mobilier și design din magazinul MobilaIeftina.ro care se comercializează la prețuri reduse și promoționale, accesibile pentru orice buget. Această colecție cu peste 80.000 de produse include accesorii de orice fel, obiecte de decor și mobilier, dar și alte produse pentru casă, grădină și amenajări interioare, foarte populare și în tendințele modei din acest an.

  The post Tendințele modei la articole de decor și mobilier pentru casă în 2022 appeared first on casamea.ro.

  The post Tendințele modei la articole de decor și mobilier pentru casă în 2022 appeared first on România Liberă.

 • vineri, 28 ianuarie 2022, 13:23Câteva produse indispensabile de care ai nevoie atunci când te muți la casă. Bricolaj Market

  Se pare că în ultima perioadă oamenii tind în număr cât mai mare să se mute la casă. Avantajele sunt multiple, pleacă din zonele arhiaglomerate, preferând să facă naveta cu mașina personală până la locul de muncă, pe străzi mai puțin aglomerate. 

  Unul dintre principalele avantaje este faptul că ai parte de libertate. Dacă ai o curte și grădină, nu îți mai trebuie nimic. Le poți amenaja cum dorești, în funcție de propriul stil, pentru a-ți crea tot confortul necesar. În plus, ai și bucuria de a te ocupa de tot felul de amenajări care îți trec prin minte. Îți poți construi propria seră cu legume sau poți planta orice flori dorești, având în permanență fructe sau legume proaspete. 

  Dacă ești iubitoare/iubitor de animale, poți să ai pe lângă casă câte dorești, desigur în funcție și de spațiul de care dispui. Iată că astfel de avantaje te provoacă să îți îndrepți atenția către o casă într-o zonă rurală, departe de zgomotul orașelor aglomerate. 

  Pe cât de multă libertate și aer curat ai, pe atât de multă muncă este atunci când deții o casă cu grădină și curte. Însă, satisfacția este de 10 ori mai mare atunci când muncești pentru tine.

  Avem nevoie în permanență să ne eficientizam timpul, având în vedere că parcă nu ne mai ajunge niciodată. Astfel că ne achiziționăm fel de fel de produse, menite să ne ajute în treburile gospodărești. Iată câteva produse indispensabile de care ai nevoie atunci când te muți la casă. 

  Bricolaj Market, partener de încredere 

  Desigur că te orientezi către magazinele de nișă, de unde îți poți achiziționa tot ce ai nevoie pentru a-ți eficientiza timpul. Unul recunoscut pentru calitate și versatilitate este Bricolaj Market. Astfel că poți achiziționa de aici tot ce ai nevoie pentru a avea grijă de casa ta.

  O gamă tot mai căutată este cea de motocoase, cositul fiind una dintre cele mai grele munci la țară. Atunci când vine vorba despre tăierea ierbii, a copacilor mici, a tufelor sau a  buruienilor, motocoasa este de un real ajutor. 

  Este foarte utilă pentru oricine deține un teren sau chiar o mică grădină pe care și-o dorește curată și îngrijită. Motocoasa a devenit destul de populară datorită eficienței sale, a durabilității și a funcționării simple. În gama magazinului Bricolaj Market poți găsi o gamă variată de motocoase, la prețuri accesibile. 

  Însă nu doar iarba trebuie tăiată. Și pământul trebuie lucrat corespunzător, mai ales de cei care doresc să planteze și să însămânțeze, fructe, legume, copaci sau flori. Pentru o recoltă cât mai bogată, pământul trebuie lucrat. Astfel că o motosapă sau un motocultor sunt un ajutor de nădejde. 

  Acestea se aleg în funcție de suprafața de pământ deținută. Cert este că sunt foarte eficiente și fărâmițează/întorc brazda cu ușurință. În plus, sunt ușor de folosit, nu trebuie depus foarte mult efort și sunt, de asemenea, ușor de întreținut. 

  Dacă nu știi care este alegerea corectă între un motocultor și o motosapă, poți lua legătura cu echipa de la Bricolaj Market pentru că având experiență în domeniu, va ști ce să recomande. În plus, în pagina site-ului vei găsi la fiecare produs în parte detaliile tehnice, prețul, cât și ofertele puse la dispoziție. 

  Tot ce ai nevoie la Bricolaj Market vei găsi 

  Poate că vrei să construiești ceva sau să repari. Trebuie să ai la îndemână sculele și uneltele necesare ce te vor ajuta negreșit. În gama de la Bricolaj Market vei găsi tot ce ai nevoie: țevi și fitinguri, produse sanitare, cele pentru casă și grădină, scule și unelte și multe altele. Sunt calitative și au prețuri excelente. Unele dintre produse le poți achiziționa chiar și în rate fără dobândă. 

  Discută cu echipa Bricolaj Market pentru mai multe detalii. 

  Date de contact:

  0738 851 885

  0722 515 566

  office@bricolajmarket.ro

  The post Câteva produse indispensabile de care ai nevoie atunci când te muți la casă. Bricolaj Market appeared first on casamea.ro.

  The post Câteva produse indispensabile de care ai nevoie atunci când te muți la casă. Bricolaj Market appeared first on România Liberă.

 • vineri, 28 ianuarie 2022, 13:14Școlile din Ucraina îi pregătesc pe elevi pentru alertele de bombe

  Autoritățile au organizat exerciții în școlile din Ucraina, prin care îi pregătesc pe elevi pentru alertele de bombe. Mișcarea are loc după ce o serie de alerte de bombă falsă au forțat anul acesta evacuarea școlilor din capitala Kiev și din alte orașe.

  Cât de mult exploziv poate ține această bufniță de jucărie pufoasă? Asta a întrebat un militar ucrainean de eliminare a bombelor pe copiii uimiți la cursul de exerciții de urgență la Kiev. Oamenii legii au organizat instruirea după ce o serie de alerte de bombă falsă au forțat evacuarea școlilor din capitală și din alte orașe.

  Școlile din Ucraina i-au pregătit pe copii pentru alertele de bombe

  Militarii au arătat în clasă clipuri video cu explozii și împrăștie de schije, obuze de artilerie și mortar, grenade și mine, precum și dispozitive explozive improvizate. Apoi a sunat o sirena la școală. Toată lumea s-a ridicat pentru a fi evacuată.

  Toate acestea sunt o reamintire clară a situației îngrijorătoare în care se află în prezent Ucraina – nici în război, nici în pace. Kievul dă vina pentru alertele false pe seama Rusiei care deja duce ceea ce ei numesc un război hibrid împotriva fostului său satelit sovietic.

  Serviciul de Securitate al Ucrainei spune că seamănă anxietate și panică în rândul publicului. În acest an, a înregistrat peste 300 de amenințări cu bombă, față de 1.100 pentru întregul an 2021. Kremlinul nu a răspuns unei cereri de comentarii.

  Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

  The post Școlile din Ucraina îi pregătesc pe elevi pentru alertele de bombe appeared first on România Liberă.

 • vineri, 28 ianuarie 2022, 12:49Soluţii pentru a prelucra porumbul şi a-l introduce în alimentaţia animalelor din gospodărie

  Porci, vaci, cai, găini, raţe sau gâşte, toate sunt animale care au nevoie de hrană adecvată. Porumbul este o cereală complexă care poate asigura în mare parte necesarul nutritiv, dar, necesita câteva etape de procesare care, fără utilajele adecvate, pot fi dificil de realizat într-o gospodărie.

  Pentru a-ţi uşura munca, încă, poţi lua în considerare o batoză curățător de porumb, dar şi o moară de mărunţit electrică. Cu acestea două, va fi uşor să poţi asigura animalelor din ograda ta hrană diversificată şi de calitate.

  Ce ar trebui să ştii despre maşina de curăţat porumb

  De când a fost inventată, această unealtă a uşurat considerabil munca oamenilor. Dacă la început exista doar în varianta manuală, acum este disponibilă şi în cea motorizată. Este un utilaj folosit pentru a curăţa boabele de porumb de pe ştiuleţi, fără a le sparge sau a le afecta calitatea.

  Batoza de curăţat porumb se poate găsi în diverse modele şi capacităţi, fiind utilizată pentru uzul casnic, dar şi în fabricile mari şi mijlocii în care se prelucrează cerealele şi se fabrică hrana pentru animale.

  Caracteristicile unei batoze de curăţat porumb

  Batoza de curăţat porumb ocupă un loc important în piaţa uneltelor agricole şi este foarte căutată pentru că îi ajută pe fermieri să scape de muncă grea şi obositoare. Oferă o metodă confortabilă şi uşoară de curăţare a boabelor de porumb de pe ştiulete şi este folosită şi îmbunătăţită constant de sute de ani. Iată câteva dintre caracteristicile unei batoze de curăţat porumb:

  Este o maşină alimentată de un electromotor, un motor diesel sau pe benzină.

  Oferă performanţe fiabile şi păstrează integritatea boabelor.

  Este o maşină durabilă care creşte productivitatea şi uşurează foarte mult munca oamenilor.

  Este uşor de utilizat şi de întreţinut şi nu ocupă un spaţiu mare de depozitare.

  Toate reziduurile rezultate se pot folosi, iar boabele se pot măcina pentru a asigura hrana animalelor sau chiar şi a oamenilor.

  Măcinarea boabelor pentru hrana animalelor

  Dacă ai în gospodărie animale şi te întrebi cum ai putea să încorporezi în dieta lor mai multe cereale, acum o poţi face extrem de uşor cu o batoză şi o moară de cereale. Pentru că animalele să reţină cât mai bine mineralele şi proteinele, boabele trebuie să fie măcinate cât mai omogen, nu foarte fin pentru porci şi păsări, dar nici foarte mari pentru puii de găină. Se doreşte o granulaţie medie care să satisfacă toate necesităţile, iar cu o moară pentru cereale cu o sită adecvată va fi extrem de uşor să faci acest lucru.

  Când alegi să macini cereale pentru animale, trebuie să ţii cont de vârsta lor. Astfel, cele tinere au nevoie de hrană mai fină, în vreme ce animalele mai în vârstă au nevoie de o hrană mai grosiera. De asemenea, nu trebuie omis faptul ca boabele măcinate fin nu trebuie folosite în alimentaţia bovinelor pentru că fermentează rapid în stomac şi pod cauza acidoza.

  Ce poţi face cu cerealele macină prea fin?

  Dacă ai greşit şi ai măcinat cerealele prea fin, nu arunca rezultatul. Poţi adăuga ulei (de soia sau de in) sau melasă în maşina de măcinat pentru a obţine un gust mai bun şi o textură mai grosieră. Bovinele şi caii apreciază această hrană, melasa oferindu-le un plus de energie.

  Beneficiile adăugării cerealelor cu bob mic în alimentaţia animalelor

  Unul dintre principalele beneficii consta în faptul că acestea au mai multe fibre decât cerealele obişnuite precum porumbul sau soia. Fânul şi furajele pot face şi ele acest lucru, dar sunt mai scumpe. Un alt avantaj consta într-un aport mai mare de proteine şi pot compensa necesitatea de a folosi faină de soia. Totodată, proteinele suplimentare din cerealele mici adaugă o aromă suplimentară cărnii şi ouălelor şi cresc aportul de OMEGA 3 din acestea.

  De ce unelte ai nevoie pentru a măcina cerealele mici pentru hrana animalelor?

  Cea mai obişnuită maşină de măcinat folosită la o fermă este moara electrică. Este o maşină cu alimentare verticală prin partea superioară şi scurgerea produsului rezultat prin partea de jos sau în lateral. Alte variante de mori sunt cele cu ciocane sau cu role, ideale pentru cerealele mici cu coji, precum ovăzul sau orzul.

  Întreţinerea maşinilor de măcinat

  Pentru că procesul de măcinare implica strivirea boabelor între două piese dure, există un grad mare de uzură fizică la nivelul elementelor care exercită presiunea. Într-o moară cu ciocane, lamele trebuie rotite astfel încât să nu se rotunjească după utilizarea repetată. Pentru a obţine o spargere eficientă, este nevoie de margini ascuţite. În cazul morilor cu role, trebuie avut grijă ca rolele să îşi păstreze formă adecvată. Dacă se rotunjesc sau se uzează prea tare, rezultatul slab.

  Pe lângă îngrijirea suprafeţelor care fac, efectiv, spargerea boabelor, trebuie să te asiguri că motorul şi melcul sunt în stare perfectă de funcţionare.

  The post Soluţii pentru a prelucra porumbul şi a-l introduce în alimentaţia animalelor din gospodărie appeared first on România Liberă.

 • vineri, 28 ianuarie 2022, 12:45Lukașenko: „Războiul este posibil doar dacă Belarus sau Rusia sunt atacate”

  Liderul Alexander Lukașenko a declarat vineri că războiul va izbucni doar dacă Belarus sau Rusia vor fi atacate direct. Președintele a făcut aceste remarci într-un discurs adresat parlamentarilor și oficialilor.

  Moscova și Minsk urmează să organizeze luna viitoare exerciții comune în Belarus, în nordul Ucrainei. Anunțul a pus Occidentul în alertă, pe fondul unei acumulări mai ample de armate rusești.

  Liderul din Belarus a spus că exercițiile vor ajuta Minskul să înțeleagă unde trebuie să concentreze forțele și că țara trebuie să își protejeze flancul sudic cu Ucraina.

  Într-un discurs în parlament în această dimineață, liderul Alexandru Lukașenko a spus că țara sa nu are niciun interes în război și că un conflict ar izbucni doar dacă țara sa sau aliatul ei apropiat Rusia ar fi atacate direct.

  The post Lukașenko: „Războiul este posibil doar dacă Belarus sau Rusia sunt atacate” appeared first on România Liberă.