• sâmbătă, 18 septembrie 2021, 02:21Primarul Daniel Băluță câștigă procesul cu Eco Civica, ONG-ul care s-a opus reabilitării Pieței Norilor

  ONG-urile ecologiste din București sunt considerate de către cei care vor să facă ceva drept instituții ale stagnării.

  Mai nou, instanța de judecată a respins încercarea lui Dan Trifu, vicepreședinte al Fundației Eco-Civica, de suspendare a lucrărilor de reconstrucție a Pieței Norilor, din cartierul Tineretului.

  Trifu ar fi pledat, conform surselor, în fața judecătorilor, ca un apărător al cetățenilor din proximitate. El a susținut că ar trebui opriți constructorii în acest demers de modernizare a pieței. A susținut că li s-ar încălca intimitatea celor din blocurile învecinate, dacă piața ar fi reconstruită pe mai mult decât un etaj.

  Citește și: Un alt frate al lui Nicuşor Dan are o terasă ilegală. Tot în Orăşelul copiilor

  “Este greu de înțeles de ce Trifu și acoliții săi de la fundație ar dori să  li se refuze oamenilor accesul la un spațiu nou, modern și autorizat ISU, în detrimentul pieței insalubre, întunecoase și care se putea transforma oricând într-un munte de moloz, așa cum puteți observa și din fotografiile atașate acestui articol”, scrie știripesurse.

  Dan Trifu a mai folosit Fundația Eco-Civica pentru a bloca acțiunea de amenajare a parcării de 700 de locuri de lângă Palatul Copiilor, “despre care spunea că ar fi inutiliă”, dar care acum este tot timpul plină ochi și a luat o parte din numărul imens de mașini care se înghesuie pe străduțele din cartierul Tineretului.

  Informațiile de presă, apărute recent, relevă că Dan Trifu administrează restaurantul ”Trifoiaș” din Parcul Tineretului.Pentru construirea sa, tâind mai mulți arbori. construirea acestuia, mai mulți copaci. Nimeni nu s-a putut atinge de el, dată fiind prietenia sa cu actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan.

  The post Primarul Daniel Băluță câștigă procesul cu Eco Civica, ONG-ul care s-a opus reabilitării Pieței Norilor appeared first on România Liberă.

 • vineri, 17 septembrie 2021, 21:06Moment înfiorător – În timpul unui ritual de magie neagră, o mamă și-a ucis copilul

  Moment înfiorător într-un apartament. O mamă a fost găsită înjunghiată, alături de fiica sa de un an şi o pisică, în ceea ce părea a fi un ritual de magie neagră.

  Elizaveta Tsarevskaya, o fostă arhitectă, a demisionat din funcţie ca să se dedice ştiinţelor oculte. Femeia de 32 de ani a fost găsită moartă, goală, alături de micuţa sa şi o pisică, într-un apartament din Rostov-on-Don. Alături de trupurile lor au fost descoperite mai multe fotografii cu fostul său iubit.

  O sursă din poliţie a declarat presei locale: „După ce au deschis apartamentul, chiar şi poliţiştii au fost şocaţi. Lucuri pline de sânge, obiecte de ritual magic erau împrăştiate peste tot. Trupul femeii era peste fiica sa moartă. Din anumite motive, aceasta era dezbrăcată. În plus, a mai fgost găsită o victimă, o pisică”.

  Pasionată de magie neagră şi-a ucis fiica într-un ritual criminal

  Toate trei trupuri prezentau răni prin înjunghiere şi se crede că vinovată pentru aceste crime este chiar Elizaveta Tsarevskaya. Oamenii legii spun că uşile apartamentului său erau închise din interior şi cred că, mai întâi, femeia şi-a ucis fiica şi pisica, după care şi-a luat propria viaţă în ritualul criminal.

  Potrivit soţului femeii, aceasta a absolvit cu brio facultatea de arhitectură, fiind o studentă de top, înainte de a deveni obsedată de ocultism, încercând să comunice cu morţii. Cât timp el a fost plecat departe cu munca, ea a rămas însărcinată cu un alt bărbat, Anton, care era şi el pasionat de magia neagră. După ce a născut, soţul femeii, în vârstă de 26 de ani, a crescut fetiţa ca şi cum ar fi al lui. Iubitul femeii nu a fost încă găsit, iar investigaţiile în acest caz sunt în derulare.

  SURSA: OBSERVATORNEWS – Monica Palade

  The post Moment înfiorător – În timpul unui ritual de magie neagră, o mamă și-a ucis copilul appeared first on România Liberă.

 • vineri, 17 septembrie 2021, 19:22Cupa Mondială s-ar putea juca la din doi în doi ani

  Propunere pentru Cupa Mondială – FIFA transmite că fanii fotbalului de calitate sunt de acord cu ideea disputării Cupei Mondiale din doi în doi ani.

  Propunerea a fost lansată de conducerea organismului fotbalistic mondial, indicând în acest sens rezultatele unui sondaj efectuat în rândul microbiştilor, scrie Reuters.

  Formulată de Arsene Wenger, fost antrenor al lui Arsenal Londra, în prezent directorul dezvoltării globale în cadrul FIFA, ideea a fost întâmpinată cu ostilitate de actori majori din fotbal, precum UEFA, CONMEBOL, dar şi cluburi sau jucători.

  FIFA a declarat că a folosit platforma de votare YouGov şi că ”15.000 de respondenţi din 23.000, provenind din 23 de ţări din întreaga lume” s-au pronunţat favorabil unei astfel de idei.

  Conform FIFA, din cei 15.000 care au agreat propunerea, majoritatea sunt tineri care şi-ar dori să urmărească mai des meciuri în cadrul CM, fiind de acord cu disputarea turneului final din doi în doi ani.

  Federaţia internaţională a indicat că mai are în lucru rezultatele unui sondaj implicând 100.000 de fani din peste 100 de ţări.

  La începutul săptămânii, Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), prin vocea preşedintelui Patrice Motsepe, spunea că discuţiile despre organizarea Cupei Mondiale odată la 2 ani, propunere lansată de FIFA, ar trebui să continue ”cu mintea deschisă”.

  Motsepe este privit ca un aliat ferm al preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, iar CAF oferă un număr de voturi considerabile în cadrul FIFA, cu 54 din cei 211 membri ai săi.

  ”CAF este de părere că în acest stadiu ceea ce este cel mai important este ca discuţiile să continue de o manieră deschisă astfel încât decizia să servească intereselor fotbalului, federaţiilor naţionale, confederaţiilor, jucătorilor şi tuturor părţilor interesate. CAF este profund angajat în dezvoltarea, creşterea şi succesul fotbalului în Africa şi în restul lumii”, a spus Motsepe.

  Şi Confederaţia de fotbal din America de Nord, America Centrală şi Caraibe (CONCACAF), al cărei sediu se află la Miami, în Statele Unite, s-a arată deschisă către ideea lansată de FIFA de a organiza Cupa Mondială la fiecare doi ani, cu condiţia ca aceasta să creeze o structură mai echilibrată pentru acest sport la nivel global.

  CONCACAF a precizat că recunoaşte meritele elaborării unui nou calendar al fotbalului, dacă asta înseamnă mai puţine ferestre internaţionale, mai puţine călătorii pentru jucători şi mai multe meciuri competitive decât amicale.

  Congresul FIFA a votat efectuarea unui studiu de fezabilitate cu privire la organizarea Cupelor Mondiale masculine şi feminine la fiecare doi ani, o propunere care întâmpină opoziţie, însă CONCACAF a solicitat consultări mai ample cu părţile interesate.

  „Vom continua să analizăm aceste propuneri în mod constructiv, cu mintea deschisă şi în spiritul angajamentului pozitiv. În timp ce concentrarea imediată a CONCACAF este asupra propriei regiuni, noi credem totodată în importanţa de a face parte din familia globală a fotbalului şi vom asculta opiniile legate de fotbal ale părţilor interesate din celelalte regiuni ale lumii”, a subliniat organizaţia.

  Săptămâna trecută, Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a criticat propunerea FIFA, pe care a considerat-o neviabilă şi care ar genera o supraîncărcare a calendarului internaţional.

  Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a respins la rândul ei această idee, preşedintele său, Aleksander Ceferin, avertizând că ţările europene ar putea boicota Cupa Mondială dacă FIFA va merge mai departe cu ideea de a o transforma într-un eveniment bienal.

  Asociaţia Mondială a Ligilor profesioniste (WLF) a criticat, de asemenea, în urmă cu zece zile, acest plan care „ar afecta economia fotbalului şi sănătatea jucătorilor”.

  WLF sublinia că „se va opune oricărui proiect de organizare a Cupei Mondiale FIFA la fiecare doi ani şi care va aduce astfel atingere istoriei şi tradiţiei unei competiţii care înseamnă atât de mult”.

  Totodată, aproximativ cincizeci de organizaţii ale suporterilor din întreaga lume şi-au afirmat poziţia, specificând că nu au „nici timpul, nici banii necesari şi nici capacitatea de a merge în cealaltă parte a lumii la fiecare 24 de luni, într-o competiţie devalorizată”.

  Însă Gianni Infantino susţine că îi „ascultă” pe „suporterii din întreaga lume, nu doar din anumite părţi ale lumii”.

  „Studiem calendarul şi îi consultăm pe toţi, începând cu jucătorii de fotbal”, a spus conducătorul FIFA, asigurând că va solicita opinia „cluburilor din întreaga lume”, inclusiv ale puternicelor grupări din fotbalul european.

  Cu toate acestea, în cadrul unei reuniuni care a avut loc marţi la Lausanne, Asociaţia Europeană a Cluburilor (ECA) a precizat că nu a fost consultată deocamdată în mod oficial pe acest subiect.

  „Nu avem încă nicio propunere pe masă din partea FIFA în privinţa modului în care ar arăta o Cupă Mondială din doi în doi ani. Însă, în actualul calendar nu mai este loc”, le-a declarat reporterilor Michael Gerlinger, vicepreşedintele ECA.

  Asociaţia European Leagues, din care fac parte 37 de ligi europene inclusiv Big 5 (Serie A, LaLiga, Ligue 1, Bundesliga şi Premier League), şi-a exprimat opoziţia faţă de ideea FIFA. ”Ligile membre ale asociaţiei se opun ferm şi unanim propunerii avansate de FIFA. Ligile vor lucra împreună cu celelalte părţi interesate pentru a împiedica organele de conducere din fotbalul mondial să ia decizii unilaterale care ar afecta fotbalul intern, ar afecta jucătorii, cluburile şi suporterii din Europa şi din întreaga lume. Introducerea de noi competiţii, modificarea actualelor formate sau competiţii extinse pentru cluburi şi echipele naţionale, atât la nivel european cât şi mondial, nu reprezintă soluţii la problemele noastre actuale, într-un calendar şi aşa aglomerat. Calendarul fotbalistic necesită cu siguranţă acordul tuturor părţilor interesate şi poate fi doar rezultatul unui echilibru între cluburi şi echipele naţionale, între competiţiile interne şi cele internaţionale”, se arăta într-un comunicat al European Leagues, transmite Agerpres.

  The post Cupa Mondială s-ar putea juca la din doi în doi ani appeared first on România Liberă.

 • vineri, 17 septembrie 2021, 18:11Celebrul monunemt Stonehenge va fi restaurat

  Crăpăturile și găurile din megaliții preistorici de la Stonehenge vor fi reparate. Va fi una dintre cele mai ample acțiuni de restaurare şi conservare desfăşurată în acest sit aflat în patrimoniul umanităţii din ultimele decenii, transmite Reuters care citează organizaţia English Heritage.

  Reparaţiile de la Stonehenge, unul dintre ce mai faimoase monumente preistorice din lume, ridicat în urmă cu aproximativ 4500 de ani, sunt necesare din cauza procesului de eroziune.

  „Stonehenge este unic printre alte monumente megalitice similare în special datorită buiandrugilor folosiţi şi a îmbinărilor speciale folosite pentru a fixa buiandrugii”, a explicat Heather Sebire, curator şef al sitului. Buiandrugii sunt grinzi din piatră, lemn sau din alte materiale, aşezate deasupra golului destinat unei porţi sau unei uşi, ferestre, pentru a susţine construcţia de deasupra acestui gol.

  „Patru milenii şi jumătate în care au fost loviţi de ploi şi de vânt au creat crăpături şi găuri în suprafaţa pietrei, iar această operaţiune vitală va proteja caracteristicile care fac din Stonehenge un monument atât de distinct”, a adăugat ea.

  În cadrul acestui proiect vor fi ridicate schele pentru a permite accesul deasupra megaliţilor, dintre care cel mai înalt are în jur 9 metri, pentru a astupa crăpăturile şi pentru a înlocui mortarul din beton, folosit pentru reparaţii în anii ’50 şi ’60, cu mortar din var.

  În cadrul proiectului, Richard Woodman-Bailey, 71 de ani, care a plasat o monedă sub unul dintre megaliţi în 1958, în timpul ultimelor lucrări majore de restaurare şi conservare a sitului, pe când avea 8 ani, va reveni la Stonehenge pentru a pune o monedă nouă de 2 lire sterline în noul mortar, conform English Heritage.

  Tată lui Woodman-Bailey a fost arhitectul şef pentru organizaţia Ancient Monuments, care a coordonat lucrările de restaurare din anii ’50 – ’60, scrie Agerpres.

  The post Celebrul monunemt Stonehenge va fi restaurat appeared first on România Liberă.

 • vineri, 17 septembrie 2021, 17:40O nouă curiozitate pentru întreaga lume – Cine apasă butonul care îi întrerupe discursurile lui Biden

  O nouă curiozitate pentru întreaga lume în ceea ce privește discursurile lui Joe Biden s-a propagat în mediile politice din SUA până la cel mai înalt nivel, scrie CNN.

  CNN relatează un episod aiuritor care a avut loc într-un comitet senatorial, unde a fost audiat secretarul de stat Antony Blinken. Acesta a fost întrebat de un senator republican cine este persoana care are „butonul” și abilitatea de a-l reduce la tăcere pe președintele Joe Biden, întrerupându-i discursurile televizate.

  Senatorul republican Jim Risch l-a întrebat pe secretarul american de stat Antony Blinken în timpul unor audieri cine are butonul care îi închide microfonul președintelui Joe Biden. Este o nouă teorie a conspirației, scrie CNN, care a relatat episodul dintre senatorul republican și secretarul de stat.

  „Cineva la Casa Albă are autoritatea să apese butonul și să taie discursul președintelui și sunetul. Cine este această persoană?”, l-a întrebat senatorul Jim Risch pe Antony Blinken, în timpul unei audieri privind retragerea trupelor americane din Afganistan.

  Blinken a răspuns că „Biden vorbește de capul lui”, dar senatorul nu s-a lăsat convins.

  „Vreți să spuneți că nu e nimeni la Casa Albă care poate poate să-i întrerupă discursul, pentru că asta s-a întâmplat ieri și s-a mai întâmplat și înainte de asta?”, a replicat senatorul Risch. „S-a vorbit mult că cineva are puterea de a apăsa butonul și de a-i tăia sunetul, de a-l opri să vorbească. Cine este această persoană?”

  „Nu există o astfel de persoană”, a răspuns Blinken.

  „Nu sunteți conștient de faptul că acest lucru chiar se întâmplă?”, a insistat senatorul. „Vreți să spuneți comitetului că nu există o persoană la Casa Albă care apasă butonul și îl taie pe președinte în mijlocul propoziției?”

  Ideea unui buton care „îi taie sonorul” lui Joe Biden pare să fi apărut de la un tweet pe contul Republican National Committee, care îl arată pe Joe Biden începând să vorbească la un eveniment, iar apoi transmisiunea Casei Albe se întrerupe, scrie CNN.

  Sugestia tweet-ului – și a senatorului Jim Risch – este clară, potrivit CNN: Joe Biden nu mai este în toate capacitățile și Casa Albă știe lucrul acesta. Așa că, atunci când începe să vorbească, cineva de la Casa Albă întrerupe repede transmisiunea live, înainte ca președintele să se facă de râs.

  Realitatea este însă cu totul alta, mai arată CNN.

  Evenimentul în cauză era o întâlnire care a avut loc în orașul Boise, Idaho, cu oficiali locali și federali, despre criza declanșată de incendiile din vestul Statelor Unite. Întâlnirea era trecută în calendarul președintelui, iar presa era anunțată că are acces în încăpere pentru a lua câteva imagini, iar apoi trebuie să părăsească sala, o procedură obișnuită.

  Scurta secvență surprisă la întâlnire îl arată pe Joe Biden așezat, adresându-i-se unuia dintre oficialii cu care s-a întâlnit: „Pot să te întreb ceva?”. Apoi imaginea se întrerupe.

  Potrivit CNN, aceasta este o teorie a conspirației, că ar exista un personaj misterios care apasă un buton care are puterea de a-l reduce la tăcere pe președintele SUA, transmite Digi24.

  The post O nouă curiozitate pentru întreaga lume – Cine apasă butonul care îi întrerupe discursurile lui Biden appeared first on România Liberă.

 • vineri, 17 septembrie 2021, 17:08Voluntari, victorie la scor cu Mioveni

  FC Voluntari a învins, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, CS MIoveni, în primul meci al etapei a IX-a a Ligii I.

  Golurile au fost marcate de Costin ’63, 90+1, Nemec ’81, Gheorghe ’83.

  FC Voluntari: Popa – Ricardinho, Tamaş, Armaş, Briceag (Vlad ’73)- Costin, Droppa, Raţă (Meleke ’87)- Lopes (Merloi ’84), Nemec (Angelov ’87) Gheorghe. Antrenor: Liviu Ciobotariu

  CS Mioveni: Popescu – Scarlatache, Balaur (Cristea ’70), Garutti – Şerbănică, Veres (Cierpa ’70), Dumitriu (Oancea ”84), Rădescu – Toma (Dat ’46), Rusu, Buziuc (Sanoh ’62). Antrenor: Alexandru Pelici

  Arbitri: Iulian Dima  – Marius Marchidanu, Alexandru Vodă – Ionuţ Coza

  Observator: Alexandru Deaconu

  The post Voluntari, victorie la scor cu Mioveni appeared first on România Liberă.

 • vineri, 17 septembrie 2021, 16:43Orban, susținere din partea filialelor PNL în confruntarea cu Cîțu

  Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a anunțat că, în dezbaterile interne, peste 2.000 de delegaţi la Congresul partidului din 25 septembrie, din 20 de filiale, au votat moţiunea cu care preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, candidează pentru un nou mandat.

  „După finalizarea dezbaterilor interne, (…) sunt peste 2.000 de delegaţi la Congres din filialele PNL care au votat moţiunea ‘Forţa Dreptei – Ludovic Orban’: Alba – 146, Arad – 128, Argeş – 103, Bihor – 191, Bistriţa-Năsăud – 98, Braşov – 128, Brăila – 67, Caraş-Severin – 113, Covasna – 22, Dâmboviţa – 111, Giurgiu – 145, Harghita – 19, Iaşi – 147, Tulcea – 82, Vâlcea – 106, Vrancea – 121, Sector 1 – 71, Sector 3 – 73, Sector 5 – 57, Diaspora – 78. Mai mult, din filialele care îl susţin pe Ludovic Orban la Congres sunt filiale unde mai mult de 80% dintre delegaţi vor vota moţiunea ‘Forţa Dreptei’: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Iaşi, Vrancea, Sector 3, Sector 5, Diaspora”, a scris Dancă, pe Facebook.

  El a adăugat că din organizaţiile care au votat atât moţiunea Orban, cât şi moţiunea Cîţu „cele mai importante” au acordat mai multe voturi pentru Ludovic Orban sau au preferat o poziţionare neutră printr-un vot de egalitate, „în ciuda unei susţineri majoritare evidente” pentru actualul preşedinte al partidului: Alba, Bihor, Giurgiu, Vâlcea, Tulcea şi Sector 1.

  „Nu mai vorbim de organizaţiile (fără nume) care au dat vot de susţinere sub presiune doar pentru contracandidatul lui Ludovic Orban, deşi opţiunile delegaţilor din filialele respective sunt clar pentru Ludovic Orban”, a completat Dancă.

  Potrivit acestuia, o parte „consistentă” dintre delegaţii din filialele care au fost „forţate” să voteze doar moţiunea Cîţu îl vor susţine pe Ludovic Orban, cu „condiţia ca votul la Congres să fie liber şi secret”.

  În acest context, afirmă Ionel Dancă, potrivit cifrelor, alegerile interne din PNL vor fi câştigate de Ludovic Orban. 

  The post Orban, susținere din partea filialelor PNL în confruntarea cu Cîțu appeared first on România Liberă.

 • vineri, 17 septembrie 2021, 16:41Aroganță maximă pentru o primărie din România. Aparat de cafea la 8.000 de lei cu comandă vocală

  Consilierii locali din Bârlad vor achiziționa un espressor în valoare de 8.000 de lei, cu comandă vocală.

  Primarul orașului Bârlad, Dumitru Boroş, a explicat la Digi24 de ce consideră că această investiție era necesară, în condițiile în care municipalitatea nu are destui bani pentru proiecte mai importante.

  Boroș a spus că primăria avea un aparat de cafea profesional vechi de 9 ani, dar funcțional, așa că s-a făcut notă de fundamentare pentru cumpărarea altuia nou, care a fost aprobată de Consiliul Local.

  „Toate acțiunile pe care le facem la nivel de primărie, de consiliu local, subordonatele, la ședințele de consiliu local, de obicei se servește cafea. Dacă faci 30 de cafele odată, îți trebuie totuși un aparat profesional, așa au apreciat”, a spus primarul la Digi24.

  „Acum, nu e obligatoriu să cheltuim 8.000 de lei, pot fi și 6.000, și 5.000”, a adăugat el, precizând că aparatul nu a fost cumpărat încă.

  Primarul mai spune că espressorul vechi a fost reparat de mai multe ori, iar ultima dată reparațiile au costat 1.500 de lei.

  Întrebat dacă acești bani nu puteau fi folosiți pentru alte proiecte, primarul a răspuns: „Din puținii bani pe care îi avem încercăm să rezolvăm și probleme la nivel de comunitate”.

  Boroș spune că problema prețului aparatului de cafea este „politică”, pentru că astfel sunt tratate achizițiiile primăriei în presă.

  „Dacă cumperi un aparat profesional de cafea e o chestiune națională?”, a spus el.

  Totuși, primăria a tăiat banii pentru reparațiile la acoperișul unui liceu din oraș, transmite Digi24.

  The post Aroganță maximă pentru o primărie din România. Aparat de cafea la 8.000 de lei cu comandă vocală appeared first on România Liberă.

 • vineri, 17 septembrie 2021, 16:05Peste 13.000 de persoane vaccinate anti-COVID, în ultimele 24 de ore

  13.367 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 10.391 reprezintă prima doză şi 2.976 – doza a doua, potrivit unei informări transmise de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

  Din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.925.785 de doze pentru 5.361.964 persoane, dintre care 5.246.171 au primit schema completă.

  În ultimele 24 de ore au fost înregistrate opt reacţii adverse, una de tip local şi şapte de tip general.

  De la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 17.099 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.818 de tip local şi 15.281 de tip general. 

  The post Peste 13.000 de persoane vaccinate anti-COVID, în ultimele 24 de ore appeared first on România Liberă.

 • vineri, 17 septembrie 2021, 15:41Certificatul verde COVID, obligatoriu pentru anumite activități

  Guvernul a aprobat, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori.

  În judeţele/localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfăşurarea anumitor activităţi economice, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

  – vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;

  – care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

  – care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

  Potrivit actului normativ, obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore nu se aplică în cazul copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani. 

  The post Certificatul verde COVID, obligatoriu pentru anumite activități appeared first on România Liberă.