• sâmbătă, 27 februarie 2021, 07:21TikTok vrea să plătească 92 de milioane de dolari pentru soluționarea procesului de încălcare a politicii de confidențialitate

  TikTok a fost de acord să plătească 92 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces de acțiune colectivă în legătură cu presupuse încălcări ale confidențialității, care a inclus afirmații că aplicația a colectat „date personale foarte sensibile” pentru a urmări utilizatorii și a direcționa anunțurile către aceștia. TikTok a respins acuzațiile, dar a spus că nu vrea să petreacă timp rezolvând problema.

  „Deși nu suntem de acord cu afirmațiile, mai degrabă decât să trecem prin litigii îndelungate, am dori să ne concentrăm eforturile pe construirea unei experiențe sigure și vesele pentru comunitatea TikTok”, a scris un purtător de cuvânt al TikTok într-o declarație.

  Acordul combină 21 de procese colective propuse împotriva TikTok pentru un sortiment de presupuse încălcări ale confidențialității. Procesul face câteva afirmații substanțiale, de la acuzațiile potrivit cărora TikTok a analizat fețele utilizatorilor pentru a determina etnia, sexul și vârsta acestora până la presupuse încălcări ale Legii privind frauda și abuzul computerizat în legătură cu transmiterea datelor sale private.

  Ca parte a soluționării, TikTok a fost de acord să evite mai multe comportamente care ar putea compromite confidențialitatea utilizatorului, cu excepția cazului în care dezvăluie în mod specific aceste comportamente în politica sa de confidențialitate. Aceste comportamente includ stocarea informațiilor biometrice, colectarea datelor GPS sau clipboard și trimiterea sau stocarea datelor utilizatorilor SUA în afara țării.

  TikTok nu a răspuns la o solicitare de comentarii, dacă se angajează în prezent în oricare dintre aceste comportamente sau dacă își va schimba politica de confidențialitate ca urmare a acestui acord.

  Acordul este doar unul dintre multele pe care TikTok le-a făcut pentru a pune deoparte preocupările privind confidențialitatea. Compania a soluționat un proces privind presupusele acuzații de confidențialitate în 2019 și, în același an, a plătit 5,7 milioane de dolari către Comisia Federală pentru Comerț pentru acuzațiile că predecesorul său, Musical.ly, nu a reușit să obțină aprobarea părinților pentru tinerii utilizatori.

  The post TikTok vrea să plătească 92 de milioane de dolari pentru soluționarea procesului de încălcare a politicii de confidențialitate appeared first on revista connect, gadgets & lifestyle..

 • sâmbătă, 27 februarie 2021, 07:20MacBook Pro de 14 inci și de 16 inci ar putea veni cu schimbări în premieră pentru Apple

  De ceva vreme s-a zvonit că Apple ar putea lucra la un MacBook Pro de 14 inci și, conform ultimelor zvonuri de la DigiTimes, se pare că MacBook Pro de 14 inci ar putea veni la sfârșitul acestui an. Se așteaptă să fie lansat alături de reîmprospătarea modelului de 16 inci, unde ambele modele ar putea avea mini afișaje LED.

  Dacă zvonurile sunt adevărate, aceasta ar putea fi câteva exclusivități pentru Apple. Ar reprezenta prima dată când laptopurile Apple vor avea un alt ecran decât LCD. Ar face, de asemenea, primul MacBook Pro de 14 inci de la Apple, deși trebuie să ne întrebăm unde va lăsa modelul de 13 inci și dacă Apple ar putea să-l întrerupă în favoarea celui de 14 inci.

  Având în vedere că MacBook Pro de 16 inci a înlocuit modelul de 15 inci, nu ar fi o surpriză dacă modelul de 14 inci ar înlocui modelul de 13 inci. Acestea fiind spuse, nici aceste laptopuri nu vor fi primele mini dispozitive LED de la Apple. Zvonurile spun că reîmprospătarea iPad Pro ar putea fi primul mini dispozitiv LED de la Apple, așa că va fi interesant să vedem cum ar putea arăta și la ce ne-am putea aștepta.

  De asemenea, se zvonește că Apple va introduce un port HDMI în noile MacBook-uri și va aduce înapoi slotul pentru card SD.

  The post MacBook Pro de 14 inci și de 16 inci ar putea veni cu schimbări în premieră pentru Apple appeared first on revista connect, gadgets & lifestyle..