• vineri, 17 septembrie 2021, 14:37REVIEW Razer Barracuda X – Căștile de gaming cu cel mai complet pachet

  Pentru că a trecut ceva timp de când am luat la „puricat” o pereche de căști de gaming, am apelat la cei de la Razer, care ne-au trimis Razer Barracuda X. Lansate în această vară, Barracuda X își propun să fie una dintre cele mai versatile perechi de căști existente pe piață, fiind capabile să se conecteze la o multitudine de device-uri, și oferind un preț destul de mic.

  Căștile cu pachet complet

  Primul lucru pe care îl vei remarca când deschizi cutia căștilor Razer Barracuda X este faptul că te confrunți cu un „cable fiesta”. Ce vreau să spun e că în această cutie vei regăsi nu mai puțin de 3 cabluri diferite, asta pe lângă un dongle și microfonul, care sunt și ele împachetate separat. Practic, trebuie să faci o mică listă ca la cumpărături atunci când enumeri tot ce vine cu Razer Barracuda X, ceea ce nu e tocmai un lucru rău până la urmă, pentru că Razer îți oferă absolut tot ce ți-ai putea dori în cutia unei perechi de căști.

  Așadar, avem pe lângă căști în sine, microfonul care vine separat și se poate atașa de acestea, dacă ai nevoie, un dongle pe USB-C pentru conectarea wireless la diferite device-uri, un jack de căști pentru cazul în care vrei să folosești căștile în modul wired, un USB-A la USB-C pentru alimentare și un cablu USB-A la USB-C passthrough, acesta din urmă fiind inclus pentru că dongle-ul pe USB-C este foarte lat și poate acoperi unele porturi (Razer a ales să îl construiască astfel pentru a oferi o conexiune mai stabilă și mai bună). Practic, dacă ai un număr limitat de porturi pe device-ul tău (sau dacă nu ai USB-C), te poți folosi de cablul acesta din urmă pentru a fi sigur că le poți folosi pe toate (deși trebuie să ții cont că te vei alege cu un dongle cu un cablu de vreo câțiva metri).

  Căștile în sine au o construcție foarte simplă, dar foarte comodă: cântăresc în jur de 250 de grame, și nu prea le vei simți pe urechi nici în sesiunile lungi de gaming (am jucat Rocket League aproximativ 4 ore cu ele). Cupele, deși nu au spumă de memorie, Razer optând pentru un fel de burete în schimb, sunt și ele foarte confortabile. Banda superioară are în schimb spumă de memorie, iar în rest vei găsi plastic pe exteriorul cupelor și restul șasiului.

  Pe marginea cupei stângi vei regăsi și jack-ul de 3,5mm, pentru cazul în care vrei să folosești căștile pe fir, dar și zona în care vei putea să introduci microfonul Razer HyperClear Cardioid.  Tot aici regăsești controalele – butonul de power, rotița de volum și butonul pentru microfon, pentru a trece rapid pe mute.

  Sunet echilibrat

  În ceea ce privește sunetul, Razer face o treabă foarte bună, așa cum era oarecum de așteptat. Barracuda X se folosesc de acele difuzoare cu care sunt deja extrem de familiar de la Razer, de 40mm, denumite Triforce, despre care compania americană spune că ajută la crearea unor înalte excepționale și la o experiență de ascultare mult mai dinamică pentru videoclipuri și muzică.

  Bineînțeles, descrierea celor de la Razer e puțin cam exagerată – Barracuda X sunt până la urmă niște căști de gaming, ceea ce înseamnă că înaltele nu vor fi niciodată punctul lor forte, însă sunetele joase și medii se aud foarte bine, continuând „tradiția” Razer de a face căști cu un bass foarte puternic. Însă, trebuie să îi laud totuși și pentru înalte – nu, nu sunt cu siguranță „excepționale”, dar sunt mult mai bune decât am întâlnit pe căști de gaming situate în același preț ca Barracuda X, iar asta este admirabil. Dau dovadă și de un dinamism foarte bun, pe care îl remarci mai ales în shootere, acolo unde vei avea multe sunete diferite – de multe ori care se aud chiar în același timp. Astfel, șocul unei explozii, încărcarea unei arme, sau elicele unui elicopter se vor auzi puternic, „plin” și fără să cauzeze probleme acestor drivere.

  Un alt lucru pe care l-am apreciat foarte mult la aceste căști este spațialitatea pe care o oferă, atribut pe care l-am remarcat, spre surprinderea mea, tocmai în Rocket League. În meciurile de 3v3 am reușit să îmi dau seama rapid când unul din colegii mei sărea la o minge pe care aș fi putut și eu să o ajung, astfel că am știut că e mai bine să aștept o eventuală respingere, iar la 1v1 atunci când scăpam spre poarta adversă, știam de fiecare dată când vine adversarul și din ce direcție încearcă să mă atace, auzindu-i boost-ul.

  Microfon și autonomie

  Microfonul este și el foarte bun – mi s-a spus că vocea mea se aude clar și fără întreruperi, iar un test audio ulterior mi-a dovedit asta. În plus, faptul că poate fi detașat dacă vrei să îți iei căștile undeva sau să te joci un joc singleplayer este tot timpul un plus, în opinia mea.

  Razer Barracuda X oferă 20 de ore de autonomie cu o singură încărcare. Nu știu exact cât durează o încărcare completă, însă cu siguranță este sub o oră, iar eu le-am lăsat de vreo două ori la încărcat atunci când mâncam, astfel că nu am rămas niciodată fără baterie. Pentru mine, cele 20 de ore de autonomie sunt suficiente pentru aproximativ o săptămână de joacă, însă menționeză că le-am folosit în 90% din timp doar pe PC.

  Mi se pare important să subliniez asta, pentru că aceste căști par să fi fost făcute pentru a fi folosite pe mai multe platforme – să treci de la PC la Switch sau PS4 și apoi pe telefonul tău cu Android, datorită dongle-ului care se atașează rapid și permite conectare instant. Pentru mine însă, acest aspect nu e atât de important pentru că PS4-ul este colector de praf momentan, joaca pe consolă fiind rezervată pentru Xbox Series X, iar gaming-ul pe mobil nu mă atrage încă, oricât de mult efort aș depune în acest sens.

  Aici vine și minusul principal pentru mine – faptul că nu există conectivitate cu Xbox sau cu iOS. În același timp însă, realizez că există căști precum Razer Kaira, realizate special pentru consola celor de la Microsoft, deci nu mă pot plânge foarte mult de acest aspect.

  The post REVIEW Razer Barracuda X – Căștile de gaming cu cel mai complet pachet appeared first on gadgets & lifestyle..

 • vineri, 17 septembrie 2021, 14:37Razer Huntsman V2, anunțată oficial. Preț și specificații pentru una dintre cele mai căutate tastaturi de gaming

  Razer a anunțat noua gamă Razer Huntsman V2, care vine cu o serie de îmbunătățiri prontre care se numără a doua generație de Razer Optical Switches, tehnologia Razer 8k HyperPolling și capacele de taste Doubleshot PBT, dar și acustica îmbunătățită la cererea jucătorilor și a comunității.

  De la lansarea sa în 2018, gama de tastaturi Huntsman a devenit din ce în ce mai populară până în punctul în care a ajuns cea mai vândută tastatură din S.U.A. Noua gamă Huntsman V2 mai beneficiază de îmbunătățiri concentrate pe trăsăturile fundamentale ale oricărei tastaturi de gaming: performanță, experiență de utilizare și acustică.

  Razer Huntsman V2: A doua generație de switch-uri optice

  Noul Huntsman V2 încorporează a doua generație de Razer Linear Optical Switches, care au fost perfecționate și ajustate pe baza feedback-ului venit din partea jucătorilor și a utilizatorilor. Cea mai importantă noutate este adăugarea unui amortizor de sunet din silicon, care reduce nivelul de zgomot produs de acționarea completă a tastelor, îmbunătățind experiența de folosire. De asemenea, switch-urile și stabilizatorii sunt lubrifiați mai bine, pentru a reduce nivelul de zgomot și a oferi o experiență de tastare mai plăcută.

  A doua generație de Razer Linear Optical Switches utilizează un fascicul de lumină infraroșie pentru a activa semnalul switch-ului, eliminând astfel întârzierea de debounce (debounce delay), acel tip de întârziere predefinită, ce este utilizată în cazul switch-urilor mecanice tradiționale, pentru ca tastatura să aibă timp să se asigure că semnalul reprezintă într-adevăr o apăsare de tastă.

  Fără acest debounce delay, a doua generație de Razer Linear Optical Switches profită de tehnologia Razer HyperPolling, depășind polling rate-ul de 1000Hz al tastaturilor standard și atingând o valoare de 8000Hz. Combinarea acestor două tehnologii rapide îi oferă tastaturii Huntsman V2 o latență aproape de zero.

  Razer Huntsman V2: Îmbunătățiri

  Noul Huntsman V2 a fost îmbunătățit și la alte capitole. Capacele de taste Doubleshot PBT sunt dotări standard în cazul Huntsman V2. Procesul de injecție în doi pași, ce este utilizat la crearea acestor taste, asigură simboluri ce nu se deteriorează nici după sute de ore de utilizare. De asemenea, tastele au un finisaj texturat ce permite o mai bună aderență a degetului.

  Pentru a îmbunătăți acustica, au fost implementate o serie de caracteristici de amortizare a sunetului produs în întreaga structură a tastaturii, pentru a absorbi efectele acționării complete a tastelor. Partea superioară confecționată din aluminiu mat asigură rigiditatea tastaturii, cu o deformare minimă, în timp ce suportul ergonomic de încheieturi se potrivește în partea frontală a tastaturii.

  Tastatura Huntsman V2 este echipată cu o rotiță digitală multifuncțională cu patru butoane media dedicate, personalizabile, oferind un plus funcționalității dincolo de scenariile de gaming. Complet programabile prin Razer Synapse 3, Huntsman V2 dispune și de șapte scheme de iluminare Razer Chroma, cu o selecție de 16,8 milioane de culori. Memoria hibrid încorporată poate fi folosită pentru a salva setări, comenzi macro și scheme de iluminare, pentru a fi accesibile de oriunde și oricând, chiar și fără acces la spațiul de stocare din cloud.

  Razer Huntsman V2: Huntsman V2 Tenkeyless

  Cu această ocazie a fost anunțată și tastatura Huntsman V2 Tenkeyless, fratele mai mic și mai ușor al Huntsman V2. Având multe dintre caracteristicile Huntsman V2, Huntsman V2 Tenkeyless renunță la partea numerică, la rotița digitală și la tastele media în favoarea portabilității. Nu lipsesc însă inovațiile aduse de Huntsman V2, precum a doua generație de Razer Linear Optical Switches, tehnologia Razer HyperPolling pentru un polling rate real de până la 8000Hz, tastele Doubleshot PBT, caracteristicile de amortizare a sunetului și suportul ergonomic de încheieturi.

  Huntsman V2 Tenkeyless dispune și de un cablu USB-C detașabil pentru a ușura  transportul și este compatibilă cu Razer Synapse 3 pentru a beneficia de opțiunile de personalizare folosind cele 16,8 milioane de culori și soluția de stocare hibridă încorporată pentru comenzile macro și setări.

  DESPRE RAZER HUNTSMAN V2

  • Switch-uri optice Razer
  • Durată de folosire de până la 100 milioane de acționări
  • Tehnologie Razer HyperPolling cu un polling rate de până la 8000 Hz
  • Rotiță digitală cu mai multe funcții și patru taste media
  • Iluminare Razer Chroma RGB personalizabilă cu peste 16,8 milioane de opțiuni de culoare
  • Taste Razer Doubleshot PBT  
  • Suport de încheieturi din piele artificială, cu efect de pluș 
  • Sistem de stocare hibrid încorporat –până la 5 profiluri 
  • Taste complet programabile cu înregistrare în timp real a comenzilor macro
  • Tehnologie N-key roll-over cu anti-ghosting 
  • Mod de funcționare de Gaming
  • Cablu USB-C împletit
  • Suprafață de aluminiu mat

  DESPRE RAZER HUNTSMAN V2 TKL

  • Switch-uri optice Razer™ garantate până la 100 milioane de acționări
  • Tehnologie Razer™ HyperPolling cu un polling rate de până la 8000 Hz
  • Iluminare Razer Chroma™ RGB personalizabilă cu peste 16,8 milioane de opțiuni de culoare
  • Taste Razer Doubleshot PBT  
  • Suport de încheieturi din piele artificială, cu efect de pluș 
  • Sistem de stocare hibrid încorporat –până la 5 profiluri 
  • Taste complet programabile cu înregistrare în timp real a comenzilor macro
  • Tehnologie N-key roll-over cu anti-ghosting 
  • Mod de funcționare de Gaming
  • Cablu USB-C împletit și detașabil
  • Suprafață de aluminiu mat

  Razer Huntsman V2 și Razer Huntsman V2 TKL: PREȚ și DISPONIBILITATE

  • Razer Huntsman V2:

  199,99 Euro – cu switch-uri Clicky Purple

  209,99 Euro – cu switch-uri Linear Red

  • Razer Huntsman V2 Tenkeyless:

  159,99 Euro –  cu switch-uri Clicky Purple

  169,99 Euro – cu switch-uri Linear Red

  The post Razer Huntsman V2, anunțată oficial. Preț și specificații pentru una dintre cele mai căutate tastaturi de gaming appeared first on gadgets & lifestyle..