EVGA divorţează de NVIDIA şi iese de pe piaţa plăcilor grafice


septembrie 20 04:49 2022

Stire IT din Comunicatii: EVGA divorţează de NVIDIA şi iese de pe piaţa plăcilor grafice

Ethereum a trecut recent la proof of stake, mai punând încă un cui în coşciugul minatului de criptomonede. Plăcile grafice se vor ieftini şi mai mult, iar între timp aflăm că piaţa a pierdut un jucător mare, EVGA. Ce a mers prost aflaţi mai jos.

EVGA este unul dintre cei mai mari producători de plăci grafice şi tocmai a anunţat că nu va mai produce plăci grafice bazate pe tehnologie NVIDIA. Întrerupe colaborarea cu NVIDIA, iar astfel NVIDIA pierde cel mai mare partener din zona Add-in Board (AIB) din America de Nord. EVGA a avut grijă să asigure posesorii actualei generaţii de plăci grafice că va continua suportul pentru produsele aflate deja pe piaţă.

Trebuie spus că NVIDIA şi AMD creează designul de GPU al unei plăci grafice, dar placa grafică în sine e construită de o terţă parte, de la ASUS la MSI şi de la EVGA la Gigabyte. EVGA a subliniat şi că profiturile au scăzut în zona AIB. Marja de profit a scăzut de la 25% în 2000 la 10% în 2015 şi la 5% în 2022. NVIDIA între timp îşi vinde propriile plăci de bază Founders Edition, ca o ediţie de referinţă şi un etalon pentru parteneri.

EVGA se vedea deci nevoită să concureze cu partenerul său direct. Există şi o problemă de imagine pentru NVIDIA, după ce canale YouTube ca Gamers NExus şi JayZTwoCents s-au plâns de relaţia cu compania, conform surselor lor din industrie.

The post EVGA divorţează de NVIDIA şi iese de pe piaţa plăcilor grafice appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.