Apple iPhone 15 are portul USB-C confirmat de doi analişti reputaţi


mai 14 06:09 2022

Stire IT din Comunicatii: Apple iPhone 15 are portul USB-C confirmat de doi analişti reputaţi

A revenit teoria portului USB-C pe iPhone, de această dată asociat lui iPhone 15. Din 2017 încoace auzim anual că a venit momentul acestei mutări din partea Apple, dar ea nu se mai concretizează. Acum, cu presiunea UE Apple e forţată să facă marea schimbare, confirmată de doi mari analişti.

Analiştii Ming-Chi Kuo şi Mark Gurman de la Bloomberg au confirmat această decizie, care mai vine la pachet cu una mare: Apple trece la camera periscop odată cu iPhone 15 Pro. E posibil ca acelaşi model să treacă şi la un design frontal fără breton sau decupaje de vreun fel, deşi situaţia nu e clară încă. iPhone 14 e primul model de la iPhone X încoace care renunţă la breton şi trece la decupaje sub formă de orificiu şi pilula pentru camera selfie şi pentru Face ID.

Integrarea unui port USB-C vine cu un alt avantaj: încărcarea mai rapidă de 30W pe iPhone. Deja avem porturi USB-C pe toate dispozitivele Apple în afară de căştile AirPods, iPad-ul entry level şi iPhone-uri. O perioadă s-a vehiculat teoria unui iPhone complet wireless, fără porturi şi fără conectori, la care visau chiar şi Steve Jobs şi Jony Ive. În acest moment porturile Lightning operează la nivel de USB 2.0, adică 480 Mbps. Cu USB 3.0 se poate ajunge la 5 Gbps.

În aprilie Parlamentul European a votat o lege care pune presiune pe Apple să introducă porturile USB-C pe iPhone-urile vândute în Europa. Bloomberg mai scrie şi că Apple lucrează la un adaptor care le-ar permite viitoarelor modele iPhone să funcţioneze cu accesorii produse pentru conectorul Lightning. O bună perioadă de timp Apple a insistat ca „USB-C blochează inovaţia”.

The post Apple iPhone 15 are portul USB-C confirmat de doi analişti reputaţi appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.