Interzis pe Facebook și Twitter, Trump își face propria rețea socială, TRUTH Social


octombrie 22 15:34 2021

Stire IT din Comunicatii: Interzis pe Facebook și Twitter, Trump își face propria rețea socială, TRUTH Social

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că își va lansa propria rețea socială în 2022, la câteva luni după ce un membru din staff-ul său a dezvăluit celor de la Fox News aceste planuri. Se pare că rețeaua se va numi „TRUTH Social” și este esențială în încercarea lui Trump de a se lupta cu „companiile de Big Tech din Silicon Valley, care și-au folosit puterea unilaterală pentru a opri vocile din opoziție în America”.

O parte destul de importantă a suporterilor lui Trump consideră că rețelele sociale au o opinie părtinitoare împotriva vocilor conservatoare, iar în 2018 un grup al acestora a dat în judecată Twitter, Facebook și Google pentru acest lucru, acuzând că nu respectă primul amendament, conspirând pentru a înlătura opiniile conservatoare. Cazul a fost însă respins de tribunal.

Conform unui studiu al Universității din New York publicat în urmă cu un an, nu există dovezi care să ateste acest potențial „bias” al firmelor din Big Tech împotriva conservatorilor. Ba chiar dimpotrivă, în cursa pentru Casa Albă desfășurată anul trecut, a existat un bug pe Instagram care favoriza conținutul legat de Trump față de cel legat de Biden.

Trump este însă interzis pe Facebook și Twitter, ca urmare a evenimentelor petrecute în Capitoliu, pe 6 ianuarie, când susținătorii lui au luat cu asalt clădirea, intrând înăuntrul ei și devastând încăperile. Twitter a determinat la acea vreme că postările sale îi încălcau termenii de utilizare și „incitau la violență”.

La începutul acestei luni, Trump a dat în judecată Twitter cu speranța că își va obține contul înapoi, motivând că interdicția primită nu respectă drepturile primului amendament. Acest lucru este menționat și în anunțul noii rețele sociale, TRUTH Social: „trăim într-o lume în care talibanii au o prezență uriașă pe Twitter, dar președintele vostru american favorit a fost redus la tăcere”.

TRUTH Social va avea o lansare în beta în noiembrie pentru anumiți invitați. Trump speră însă ca rețeaua socială să fie disponibilă la nivel național în primul sfert al anului 2022.

The post Interzis pe Facebook și Twitter, Trump își face propria rețea socială, TRUTH Social appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.