Jeff Bezos va zbura în spațiu luna viitoare, alături de fratele său


iunie 07 16:44 2021

Stire IT din Comunicatii: Jeff Bezos va zbura în spațiu luna viitoare, alături de fratele său

CEO-ul Amazon a anunțat că va face parte din primul zbor turistic al companiei sale spațiale, Blue Origin, care va avea loc pe 20 iulie. Vestea a fost făcută printr-un videoclip postat de Bezos pe Instagram, în care spune că el și fratele său, Mark, se vor lansa în spațiu pe 20 iulie la bordul unei rachete construite de Blue Origin. În mai, firma anunța că aceasta va fi cel mai probabil data primului său zbor cu echipaj, însă nu spunea nimic despre faptul că Bezos însuși ar urma să se afle la bord.

În videoclip, Bezos spune că această călătorie în spațiu a reprezentat un vis de-a lungul vieții sale și că va fi extrem de important să îl aibă pe fratele său alături.

„Vezi Pământul din spațiu, și te schimbă. Schimbă relația ta cu planeta, cu umanitatea. Vreau să merg în acest zbor deoarece este lucrul pe care mi l-am dorit toată viața. Este o aventură” spune Jeff Bezos.

Frații Bezos vor zbura în spațiu la bordul unei rachete New Shepard, ce poate fi reutilizată. Cei doi se vor afla în Crew Capsule, modulul în care echipajul va fi localizat, și care poate adăposti până la 6 pasageri, fiind dotat cu ferestre foarte mari pentru observație. Odată ce va ajunge la 100 de kilometri deasupra nivelului mării, capsula se va detașa de rachetă, permițând celor care se află la bord să observe curbura Pământului și să experimenteze senzația lipsei gravitației. Aterizarea celor două va fi separată, capsula urmând a fi lăsată într-un loc din vestul Texasului cu ajutorul unor parașute.

Alături de Jeff și Mark Bezos, la bordul navetei se va afla și câștigătorul unei licitații online care se află în desfășurare. Sfârșitul acesteia este programat pentru 12 iunie, iar cea mai mare ofertă înregistrată până acum este de 2,8 milioane de dolari.

Bezos va renunța în curând la poziția de CEO al Amazon, succesorul său fiind Andy Jassy, actualul șef al AWS, serviciul web al gigantului. 

The post Jeff Bezos va zbura în spațiu luna viitoare, alături de fratele său appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.