Tehnologia desprinsă din „Harry Potter”: Deep Nostalgia îți permite să animezi fotografia oricărei persoane


martie 01 17:21 2021

Stire IT din Comunicatii: Tehnologia desprinsă din „Harry Potter”: Deep Nostalgia îți permite să animezi fotografia oricărei persoane

Site-ul MyHeritage, cunoscut pentru faptul că îți permite să descoperi arborele genealogic al familiei tale în urma unui test ADN, a dezvoltat o nouă tehnologie denumită Deep Nostalgia, care permite animarea fotografiilor vechi, în care sunt surprinse persoane dragi sau care au trăit cu mult timp în urmă.

Dacă ești fan al cinematografiei, cu siguranță tehnologia aceasta îți va aduce aminte de filmele din seria „Harry Potter”, în care fotografiile din ziar sau tablourile prindeau viață și se puteau mișca. Într-un mod similar funcționează și Deep Nostalgia, care poate anima orice chip dintr-o fotografie, făcându-l să se miște, să zâmbească sau să clipească.

Deep Nostalgia funcționează atât pe fotografii alb-negru, cât și pe cele color, iar MyHeritage sugerează utilizarea sa pe fotografii cu membri ai familiei, rude sau prieteni care au decedat.

Tehnologia folosește algoritmi de deep learning pentru a produce clipuri scurte, de câteva zeci de secunde. MyHeritage a licențiat Deep Nostalgia de la D-ID, o companie specializată în reconstituirea video prin metoda deep learning-ului. Fotografiile pentru care este folosită tehnologia Deep Nostalgia sunt în mod automat îmbunătățite prin alte unelte ale celor de la MyHeritage înainte de a fi procesate în animații video.

“It makes me so happy to see him smile again!" Try our new #DeepNostalgia #PhotoAnimation feature for yourself and prepare to be AMAZED!!! https://t.co/p3h600G3MX pic.twitter.com/YdAn9IxyW0

— MyHeritage (@MyHeritage) February 28, 2021

Compania spune că aplicarea altor unelte este necesară pentru a avea o imagine la o rezoluție cât mai înaltă posibil pentru conversia video ulterioară. Utilizatorii pot alege mai multe secvențe de gesturi pentru fotografiile lor, acestea incluzând diferite moduri de a zâmbi, clipi și mișcări ale capului.

Oricine poate încerca Deep Nostalgia prin înregistrarea gratuită pe site-ul MyHeritage. O fotografie poate fi încărcată apoi din calculator, iar animarea ei va dura între 10 și 20 de secunde. De asemenea, pot fi animate mai multe fețe dintr-o singură fotografie.

Există însă și o limită cu privire la câte fotografii pot fi animate, de care poți scăpa printr-un abonament anual la MyHeritage. Acesta costă 199 de dolari pe an și include, pe lângă un număr nelimitat de fotografii care pot fi animate, și posibilitatea de a-ți realiza arborele genealogic, similar cu ancestry.com.

The post Tehnologia desprinsă din „Harry Potter”: Deep Nostalgia îți permite să animezi fotografia oricărei persoane appeared first on revista connect, gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.