Ultima lovitură pe care Donald Trump vrea să le-o aplice celor de la Huawei


ianuarie 18 15:13 2021

Stire IT din Comunicatii: Ultima lovitură pe care Donald Trump vrea să le-o aplice celor de la Huawei

Nu puține au fost tensiunile între Casa Albă și companiile chineze în ultimii patru ani, iar Donald Trump pare că pregătește o ultimă sancțiune pe care vrea să o aplice celor de la Huawei.

Conform unor surse citate de Reuters, Administrația Trump a transmis mai multor producători cu care compania chineză este în legătură strânsă că urmează să revoce anumite licențe de vânzare. Printre companiile care au primit această veste se regăsește și Intel.

Această acțiune, care va fi probabil și ultima pe care Donald Trump o va executa în această direcție are rolul de a slăbi și mai mult producătorul chinez, pe care nu puțini americani aflați în structurile de conducere îl ca fiind o amenințare la adresa securității naționale.

Dacă în trecut Huawei s-a trezit peste noapte că nu mai are voie să folosească serviciile Google pe telefoanele sale, acum ar putea fi afectată și producția de laptop-uri. Notebook-urile Huawei folosesc încă de la lansare procesoare Intel, iar o eventuală restricție în acest sens i-ar obliga pe chinezi să folosească chipset-uri produse in-house, la fel ca în cazul CPU-urilor Kirin care echipează gama de smartphone-uri.

Deși nu se știe încă sigur dacă și cum va fi afectat Huawei în viitorul apropiat, rămâne de văzut cum va trata această problemă următoarea administrație prezidențială. Nu sunt puține voci care susțin că Joe Biden va adopta o politică mai puțin agresivă față de China.

The post Ultima lovitură pe care Donald Trump vrea să le-o aplice celor de la Huawei appeared first on Revista connect Romania.

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.