O fabrică din China a produs baterii pentru mașini electrice cu încărcare în 5 minute


ianuarie 19 16:06 2021

Stire IT din Comunicatii: O fabrică din China a produs baterii pentru mașini electrice cu încărcare în 5 minute

De curând s-a făcut un pas semnificativ în industria automobilelor electrice, astfel 1000 de baterii capabile să se încarce complet în cinci minute au fost fabricate pentru prima dată, în China.

Noile baterii au fost dezvoltate de compania israeliană StoreDot și fabricate de Eve Energy în China pe linii standard de producție și vor facilita încărcarea mașinilor electrice, la fel de rapid precum se face încărcarea vehiculelor pe benzină sau diesel.

Această tehnologie de încărcare rapidă a fost folosită de către StoreDot pentru telefoane, drone și scutere, iar acum vrea să-și demonstreze abilitățile inovative și în rândul producătorilor auto și a altor companii.

Daimler, BP, Samsung și TDK sunt printre companiile care au investit în StoreDot. Bateriile pot fi încărcate complet în cinci minute, dar este nevoie de încărcătoare mult mai performante decât există acum.

Bateriile Li-ion deja existente folosesc grafit ca un singur electrod, în care ionii de litiu sunt împinși pentru a stoca încărcătura, dar când acestea sunt încărcate rapid, ionii se congestionează și pot scurtcircuita bateria. StoreDot plănuiește să utilizeze siliciu și nu germaniu, pentru că este mult mai ieftin.

The post O fabrică din China a produs baterii pentru mașini electrice cu încărcare în 5 minute appeared first on Revista connect Romania.

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.