Poveste inedită: Un astronaut și-a dat seama că e alergic la praful selenar chiar pe Lună


noiembrie 26 15:56 2020

Stire IT din Comunicatii: Poveste inedită: Un astronaut și-a dat seama că e alergic la praful selenar chiar pe Lună

Dacă mai toate alergiile cunoscute omenirii își au originile pe Pământ, iată că există și unele “externe”, despre care nu se știa absolut nimic înainte ca oamenii să ajungă pe Lună.

Poate cea mai faimoasă poveste e cea a astronautului Jack Schmitt, unul dintre ultimii oameni care au pășit pe satelitul natural al planetei noastre. Acesta și-a dat seama că este alergic la praful selenar imediat după ce a terminat de explorat suprafața Lunii.

În 2019, în timpul unei discuții care a avut loc în cadrul festivalului Spațial STARMUS de la Zurich, Schmitt a povestit despre reacția sa alergică la praful lunar.

Acesta a fost geologistul de serviciu al misiunii Apollo 17 din 1972 și și-a petrecut timpul pe Lună colectând mostre de pietre selenare. Americanul a povestit cum praful s-a lipit de costumul său spațial, fapt de care și-a dat seama abia după ce a revenit în capsula presurizată.

Atunci când și-a dat jos costumul, Schmitt a avut o reacție alergică aproape instantă, nasul acestuia umflându-se, iar gâtul fiindu-i și el afectat de expunere. Alertat de semnalele evidente, astronautul s-a îndepărtat de cauza reacției și a revenit la normal în scurt timp. Ce este și mai interesant este faptul că acesta nu este singurul caz înregistrat de alergie la praf selenar.

După revenirea pe Pământ, unul dintre doctorii care l-au ajutat să se dezbrace de echipamentul spațial a suferit la rândul lui o reacție alergică la același praf selenar, notează Gizmodo.

The post Poveste inedită: Un astronaut și-a dat seama că e alergic la praful selenar chiar pe Lună appeared first on Revista connect Romania.

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.