Foxconn mută o parte din producția device-urilor Apple din China în Vietnam


noiembrie 27 15:50 2020

Stire IT din Comunicatii: Foxconn mută o parte din producția device-urilor Apple din China în Vietnam

Războiul economic dintre SUA și China capătă noi proporții odată cu cel mai recent anunț făcut de Foxconn, compania tawianeză care se ocupă pentru Apple de producția de iPhone, iPad și MacBook-uri.

Producătorul își va muta o parte din procesul de asamblare din China în Vietnam pentru a nu fi prins pe picior greșit în caz de agravare a sancțiunilor care vin de la Casa Albă.

De altfel, chiar Apple a cerut celor de la Foxconn să gândească o strategie de a muta o parte din producție în altă parte pentru a evita orice fel de probleme legale.

Deși multe voci susțin că implicațiile negative asupra Chinei se vor diminua în perioada următoare, datorită tranziției de putere către noul președinte al SUA, Joe Biden, tot mai multe companii americane caută să ia măsuri de protecție.

Însă, la fel cum China are de suferit de pe urma deciziilor SUA, așa au de câștigat țări precum India, Vietnam sau Mexic, state care au mână de lucru ieftină și avantaje în ceea ce privește taxele de import. În plus, pe lângă Apple, Foxconn ar putea muta în afara Chinei și liniile de asamblare ale Sony, potrivit Reuters.

The post Foxconn mută o parte din producția device-urilor Apple din China în Vietnam appeared first on Revista connect Romania.

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.