Aplicație anti-„fake news“ creată la Cluj, finanțată de Google: Trust Servista poate descoperi sursa primară a unei informații, precum și cât este de credibilă | REPORTAJ


martie 17 17:58 2017

Internet: Aplicație anti-„fake news“ creată la Cluj, finanțată de Google: Trust Servista poate descoperi sursa primară a unei informații, precum și cât este de credibilă | REPORTAJ

Gigantul american Google finanțează un start-up din Cluj care dezvoltă o aplicație menită să descopere știrile false. Concret, aplicația scrisă de informaticienii clujeni îi ajută pe utilizatori să depisteze care este sursa originală a unei informații. Mai mult, ea foloseşte algoritmi şi analize semantice pentru a determina verosimilitatea unei informaţii, iar utilizatorii aplicației pot avea acces la referențialele legate de informația pe care doresc să o verifice.

…. Sursa Aplicație anti-„fake news“ creată la Cluj, finanțată de Google: Trust Servista poate descoperi sursa primară a unei informații, precum și cât este de credibilă | REPORTAJ romanialibera.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din categoria Internet. Vezi titlurile cele mai importante de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.