Pe urmele primilor astronomi. Ep. 4: Fenomene spectaculoase: determinare si observare


august 28 18:54 2015

Stire IT din Stiinta si Tehnologie: Pe urmele primilor astronomi. Ep. 4: Fenomene spectaculoase: determinare si observare

Galaxiile NGC 2207 si IC 2163
Galaxiile NGC 2207 si IC 2163, aflate în proces de fuzionare

În acest episod, al patrulea al seriei „Pe urmele primilor astronomi”, suntem martorii unor alinieri filmate la echinocţiul de toamnă şi solstiţiul de vară din Insula Peștelui şi sud-vestul SUA. Totodată aflăm cum puteau determina strămoşii noştri, bazându-se doar pe Soare, momentele solstiţiilor, echinocţiilor şi nordul geografic. De regulă, alinierilor lor nu trebuiau să fie precise, fiind folosite cu precădere în ritualuri religioase. Pentru alinieri precise discutăm despre o metodă folosită de egipteni acum 4500 de ani. Aflăm, de asemenea,  despre precesia echinocţiilor şi de ce anotimpurilor nu sunt egale, neputând împărţi la doi distanţa dintre echinocţii pentru a găsi solstiţiile.

. Sursa Pe urmele primilor astronomi. Ep. 4: Fenomene spectaculoase: determinare si observarescientia.ro.

Urmareste stirile din Stiinta si Tehnologie pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din din Stiinta si Tehnologie. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.