Micron și Intel lansează noua memorie flash 3D de tip NAND, cu spațiu de 256 GB


martie 27 12:02 2015

Stire IT din Comunicatii: Micron și Intel lansează noua memorie flash 3D de tip NAND, cu spațiu de 256 GB

Micron și Intel  au lansat tehnologia 3D NAND, cea mai avansată memorie flash din lume. Flash este tehnologia de stocare utilizată în interiorul celor mai ușoare laptopuri, celor mai rapide centre de date și aproape în orice telefon mobil, tabletă sau dispozitiv mobil.

3D NAND Die 2 300x200 Micron și Intel lansează noua memorie flash 3D de tip NAND, cu spațiu de 256 GB

Noua tehnologie 3D NAND aranjează vertical celulele flash în 32 de straturi care să atingă 256Gb în matrițe de tip multilevel cell (MLC) și 384Gb în triple-level cell (TLC) care să se potrivească într-un ambalaj standard. Aceste capacități pot permite crearea de SSD-uri cu capacitate de 3,5TB și SSD-uri standard de 2,5 inchi cu mai mult de 10TB. Deoarece această capacitate poate fi atinsă prin așezarea verticală a celulelor, dimensiunile unei celule individuale pot fi mai mari. Este de așteptat să crească atât performanța, cât și rezistența și face chiar și designul TLC potrivit pentru centrele de date.

3D NAND Wafer 300x200 Micron și Intel lansează noua memorie flash 3D de tip NAND, cu spațiu de 256 GB

Caracteristicile cheie memoriei flash 3D de tip NAND:

• Capacitate mare – de trei ori capacitatea actuală a tehnologiei 3D1 – peste 48GB de NAND per matriță – permițând astfel ca trei sferturi dintr-un terabit să se potrivească într-un pachet de dimensiunea unui deget.

• Cost redus per GB – prima generație a memoriei flash 3D de tip NAND este proiectată pentru a aduce reduceri de costuri față de NAND planar.

• Rapiditate – mai mare lățime de bandă pentru citire/scriere, viteze I/O și de performanță de citire aleatoare.

• Verde – noile moduri de sleep permit utilizarea unui consum scăzut de energie prin tăierea puterii matrițelor NAND inactive (chiar și atunci când o alta matriță din același pachet este activ), scăderea semnificativă a consumului de energie în modul standby.

• Inteligent – noi caracteristici originale îmbunătățesc latența și cresc rezistența față de generațiile anterioare, precum și aduc un sistem de integrare mai ușor.

3D NAND Die 300x200 Micron și Intel lansează noua memorie flash 3D de tip NAND, cu spațiu de 256 GB

Versiunea 256 Gb MLC a 3D NAND este deja trimisă partenerilor selectați, și conceptul 384Gb TLC va fi prezentat mai târziu în această primăvară. Linia d producție este deja în teste și ambele dispozitive vor în plină producție până în al patrulea trimestru al acestui an. Ambele companii dezvoltă, de asemenea, linii individuale de soluții SSD bazate pe tehnologia 3D NAND, aceste produse urmând să fie disponibile începând cu anul viitor.

. Sursa Micron și Intel lansează noua memorie flash 3D de tip NAND, cu spațiu de 256 GBconnect.ro.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.