Windows 8 versus Windows 7: cel mai nou nu este și cel mai dorit


decembrie 03 14:30 2014

Stire IT de ultima ora: Windows 8 versus Windows 7: cel mai nou nu este și cel mai dorit

Cel mai recent studiu de la Net Applications ne confirmă un adevăr ruşinos pentru gigantul din Redmond. Utilizatorii fug de Windows 8 către Windows 7.

Windows-7-vs-Windows-8-1

Deşi Microsoft a început să ofere cu costuri zero de licenţiere o versiune de , cel mai nou sistem de operare continuă să aibă dificultăţi în a atrage o mare masă de utilizatori.

Cei de la Net Applications tocmai au publicat raportul lor lunar legat de propagarea sistemelor de operare pe sisteme desktop şi portabile. Graficul de mai jos ilustrează situaţia la finalul lunii noiembrie. În comparaţie cu luna octombrie, se observă o rată de scădere continuă pentru bătrânul Windows XP, deşi, la sfârşitul zilei, continuă să aibă mai mult decât Windows 8.1. În această perioadă de aproximativ 30 de zile, XP a scăzut cu aproape 4%, în timp ce Windows 8 a crescut de la 10,92% până la 12,1%.

Windows 8 a înregistrat, de asemenea, o creştere în popularitate, de la 5,88% până la 6,5%. Partea interesantă a acestui studiu este că Windows 7 continuă să fie imun la aceste variaţii din piaţă. Cota pentru popularul sistem de operare aproape că a rămas neschimbată, la aproape 54%.

În mod evident, cei mai mulţi utilizatori noi de Windows 8 şi WIndows 8.1 sunt foşti utilizatori de Windows XP care, forţaţi de conjunctură, au fost nevoiţi să treacă la un sistem nou. Pentru că devine din ce în ce mai greu să cumperi un laptop sau un desktop OEM cu Windows 7, oficialii au motive artificiale de bucurie pentru creşterea în popularitate a ultimelor lor versiuni. Rămâne să aşteptăm până anul viitor pentru a vedea impactul în piaţă al lansării Windows 10.

windows xp-windows 7 popularitate

Citeste toata stirea Windows 8 versus Windows 7: cel mai nou nu este și cel mai dorit la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.