Intel a falsificat performanța Pentium 4 și acum plătește despăgubiri clienților


noiembrie 03 08:00 2014

Stire IT de ultima ora: Intel a falsificat performanța Pentium 4 și acum plătește despăgubiri clienților

Un proces încheiat recent obligă Intel la plata a 15 dolari posesorilor de 4 pentru că i-a măsluit performanța.

Intel Pentium 4 truc despagubire

Procesoarele Intel Pentium 4 au fost unele dintre cele mai populare din istoria companiei americane. Se pare însă că au reprezentat şi obiectul unor optimizări ilegale cu scopul de obţine rezultate umflate în benchmark-uri. Deşi acest comportament de a trişa la teste sintetice este de actualitate şi acum la companii precum Samsung, HTC sau LG, doar cei de la Intel au fost pedepsiţi.

În urma unui proces a ieşit la iveală că cei care au cumpărat procesoare Intel Pentium 4 în perioada 20 noiembrie 2000 – 30 iunie 2002 au fost înşelaţi. Cipurile au fost măsluite pentru a genera rezultate competitive în benchmark-uri într-o perioadă în care seria de procesoare AMD Athlon era foarte populară. Cei de la Intel s-au grăbit să nege respectivele acuzaţii, dar, în acelaşi timp, au căzut de acord asupra unei despăgubiri de 15 dolari per client.

La prima vedere, valoarea respectivă ar putea părea infimă, dar având în vedere că numărul total al procesoarelor vândute de acel tip este de ordinul milioanelor, s-ar putea să-i coste destul de mult pe americani. Tot ca o urmare a înţelegerii pentru care şi-a dat acordul, va trebui să facă o donaţie de 4 milioane de dolari la o organizaţie educaţională non-profit.

Dacă sunteţi dornici să încasaţi şi voi respectiva suma de aproximativ 50 de lei, vă veţi bucura să aflaţi că nu trebuie să faceţi rost de o chitanţă pentru a demonstra achiziţia unui procesor Pentium 4. În schimb, este suficient să completaţi un formular online şi veţi vedea imediat dacă sunteţi sau nu eligibili.

Citeste toata stirea Intel a falsificat performanța Pentium 4 și acum plătește despăgubiri clienților la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.