Google copiază Apple și creează o soluție mult mai bună prin care să transferi date


noiembrie 03 09:08 2014

Stire IT de ultima ora: Google copiază Apple și creează o soluție mult mai bună prin care să transferi date

O nouă tehnologie de la Google, denumită Copresence, va uşura semnificativ transferul de date între dispozitivele Apple și cele cu .

google-copresence ios android

Deşi în urmă cu zece ani era foarte uşor să transferi o melodie sau o fotografie între două telefoane prin Bluetooth, între timp, situaţia s-a complicat semnificativ din diverse motive. Acum poţi obţine rezultate similare doar prin aplicaţii dedicate sau tehnologii precum Apple AirDrop. Din câte se pare, Google vrea să remedieze această situaţie printr-o soluţie cross-platform, conform Android Police.

Google Copresence este un nou serviciu creat de Google ce va permite posesorilor de dispozitive cu iOS şi Android să facă schimb de fişiere. Transferul efectiv se va realiza prin WiFi, dar partea de autentificare şi realizare a conexiunii va folosi Bluetooth şi senzorii de localizare din respectivul gadget. În principiu, prin această metodă se vor putea transmite coordonate GPS, imagini, documente sau orice alte fişiere mai mici sau mai mari. Noua metodă va scoate din calcul servicii de stocare în cloud, cum ar fi Google Drive sau Dropbox, şi nici nu va necesita un cont Google.

Aflat momentan într-un stadiu avansat de dezvoltare, Google Copresence ar trebui să fie comercial disponibil în următoarele săptămâni. Din motive care ţin de limitările drepturilor aplicaţiilor de iOS, nu va funcţiona doar ca serviciu de sistem. Cel puţin la început, va fi limitat la funcţionare doar în .

Citeste toata stirea Google copiază Apple și creează o soluție mult mai bună prin care să transferi date la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.