Aplicația care înlocuiește vizita la oftalmolog


octombrie 16 17:58 2014

Stire IT de ultima ora: Aplicația care înlocuiește vizita la oftalmolog

O echipă de cercetători a creat aplicaţia de smartphone cu care se pot detecta numeroase probleme oftalmologice doar cu ajutorul unui mic dispozitiv.

smartphone

 

Această invenţie numită EyeCheck ar putea revoluţiona medicina oftalmologică mai ales în acele locuri unde accesul la servicii medicale este limitat. Aplicaţia va efectua un control asemănător cu cel al medicului oftalmolog. Sistemul va ilumina ochiului cu ajutorul unui dispozitiv dotat cu LED-uri infraroşii şi apoi va interpreta reflexia captată cu ajutorul camerei telefonului.

În acest moment, aplicaţia de pe telefon este capabilă doar să discearnă dacă ochii scanaţi sunt sănătoşi sau au nevoie de asistenţă medicală urgentă. Pentru cei cu probleme de vedere, cercetătorii au în plan să includă şi o altă cameră separată, mai performantă, care este capabilă să analizeze mai în detaliu problemele.

Aplicația este în continuare în stadiu de proiect, dar cercetătorii sunt de părere că această tehnologie ar putea ajuta foarte multe persoane care locuiesc în zone izolate unde serviciile medicale sunt greu de găsit sau lipsesc cu totul.

Autor: Ștefan Luca

 

Citeste toata stirea Aplicația care înlocuiește vizita la oftalmolog la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.