Apacer lansează un SSD portabil cu SATA și USB 3.0


octombrie 09 21:06 2014

Stire IT de ultima ora: Apacer lansează un SSD portabil cu SATA și USB 3.0

Apacer lansează un nou tip de SSD portabil ce dispune atât de conexiune SATA 3 cât și USB 3.0.

Apacer-AS710-ssd-0

Personal, sunt unul dintre aceia care se entuziasmează foarte mult la apariția unor dispozitive cu noi funcționalități, cum este de altfel Apacer AS710, un SSD ce dispune atât de conexiunea clasică SATA 3 cât și de USB 3.0. Acest SSD este de altfel primul de acest tip, și consider că poate ușura transferul de date semnificativ de mult. Apacer nu este totuși străin de dispozitive interesante, fiind printre primii care au creat SSD-urile cu o grosime de doar 5 mm sau acele USB Disk Modules.

Apacer-AS710-1

Apacer AS710 este un SSD ce poate fi folosit atât pe USB 3.0 cât și pe SATA, așa cum este, fără nici un fel de adaptoare. Apacer promite că va folosi cele mai bune cipuri pentru aceste dispozitive însă nici nu ne așteptam la altceva de la ei. Vitezele sunt destul de promițătoare la 530 MB/s scriere și 550 MB/s citire pentru SATA 3. Pe USB 3.0 discul va funcționa la capacitatea maximă a acestuia, care după cum bine știm depinde destul de mult de placa de bază.

Unitatea suportă și Windows-To-Go care permite de exemplu rulearea lui Windows 8 direct de pe acesta, chiar dacă este conectat la un port USB 3.0. Este o funcție foarte apreciată ce permite rularea sistemului de operare pe un alt sistem, fără a avea tot hardware-ul prezent. Desigur, driverele de bază vor fi instalate pe sistemul la care este conectat ulterior.

SSD-ul suportă vibrații la 30G în funcționare și șocuri de până la 3000G. Grosimea lui este cea standard de 7 mm și greutatea de 75 de grame. Nu se cunosc încă detalii despre preț și disponibilitate însă știm că prima versiune va avea o capacitate de doar 120 GB, destul de puțin pentru cerințele actuale.

Apacer-AS710

Apacer-AS710-2

Citeste toata stirea Apacer lansează un SSD portabil cu SATA și USB 3.0 la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.