În curând, vom vedea mai multe aplicaţii Google preinstalate pe Android


septembrie 29 10:30 2014

Stire IT de ultima ora: În curând, vom vedea mai multe aplicaţii Google preinstalate pe Android

În ultimele zile au apărut zvonuri cum că a început să oblige creatorii de Androide să preinstaleze mai multe aplicaţii Google.

Google Inc. android apps

Similar cu ceea ce vedem pe iOS, Google se pare că îşi doreşte să umple ecranul principal al viitoarelor dispozitive cu cu aplicaţii proprietare. Cei de la The Next Web, prin intermediul The Information, au informaţii de la o sursă sigură că gigantul din Mountain View vrea să-şi vadă mai multe servicii preinstalate pe fiecare Android, indiferent de producător.

Un document confidenţial care a ajuns pe internet face referire la aceste informaţii ca fiind condiţii sine qva non în noile contracte semnate cu Google pentru distribuţia sistemului de operare pentru mobile. Aparent, în loc de nouă aplicaţii Google, fiecare dispozitiv va avea 20 de aplicaţii ale creatorului platformei. Tot prin contract, se menţionează că respectivele aplicaţii nu pot fi ascunse printr-un folder, ci trebuie să troneze fie pe prima pagină a aparatelor, fie la unu sau două tapuri distanţă de ecranul principal.

Această tranziţie la noile condiţii impuse de Google va fi destul de costisitoare pentru companii precum Samsung sau HTC, care deja ocupă destul de mult spaţiu pe smartphone-urile pe care le scot pe piaţă cu propriile programe. De acum, aranjamentul aplicaţiilor native va trebui regândit total în conformitate cu doleanţele companiei lui Larry Page.

Cel mai probabil, această mişcare are ca scop popularizarea propriului launcher Google Now. Rămâne să vedem în şase luni câţi dezvoltatori de telefoane şi tablete vor renunţa la propriile interfeţe personalizate în favoarea interfeţei native create de Google.

Citeste toata stirea În curând, vom vedea mai multe aplicaţii Google preinstalate pe Android la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.