Camera foto cu adevărat unică: o Leica digitală fără ecran


septembrie 17 09:00 2014

Stire IT de ultima ora: Camera foto cu adevărat unică: o Leica digitală fără ecran

Pe sistemul întoarcerii la origini şi pentru a celebra o aniversare de 60 de ani, nemţii au lansat noua cameră Edition 60.

leica-m-edition-60_2

Dacă aţi fi tentaţi să credeţi că în imaginile alăturate se află o cameră foto cu film, nu sunteţi singurii. În definitiv, acesta este şi scopul noii camere lansate de cei de la . În realitatea însă, acesta este un gadget care încorporează cele mai noi tehnologii, doar că le ascunde bine.

Un viewfinder electronic sau un display LCD ultra performant reprezintă standardul pe care îl întâlnim în camerele foto-video moderne. Cei de la Leica se pare însă că vor să se poziţioneze în acel procent care defineşte excepţia de la regulă. Leica M Edition 60 este o cameră menită să celebreze 60 de ani de lansarea primului model Leica M3 în 1954. Acea cameră a stabilit linia de design a multor generaţii de camere din seria M ieşite din laboratoarele germane ale companiei.

leica-m-edition-60

Ca detalii tehnice, Leica M Edition 60 nu este deloc demodată, deşi vine fără un display pe partea din spate. Încercând să poziţioneze subiectul în centrul acţiuni, mai degrabă decât setările pe care le puteţi ajusta, în locul ecranului găsiţi o rotiţă pentru ajustarea ISO-ului. Implicit, toate fotografiile sun salvate în format RAW, ca urmare, puteţi fără probleme să modificaţi expunerea şi balansul de alb ulterior, din software. Obiectivul standard încorporat va fi unul luminos Summilux 35mm cu f/1.4.

Nu are încă un preţ oficial, dar aşteptaţi-vă să învestiţi câteva mii de euro în această piesă de colecţie care va fi creată în doar 600 de exemplare şi va fi pusă la vânzare începând cu luna octombrie.

 

Citeste toata stirea Camera foto cu adevărat unică: o Leica digitală fără ecran la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.