Rusia cere acces la codul sursă Apple invocând temeri de spionaj


iulie 31 12:38 2014

Stire IT de ultima ora: Rusia cere acces la codul sursă Apple invocând temeri de spionaj

Atât Rusia, cât și China, au acuzat Apple că lasă în software portițe ce pot fi exploatate de agențiile de spionaj americane, potrivit Techno Buffalo.

iphone_5_siri_options_hero.jpg

Rușii cer companiei din Cupertino, dar și gigantului software SAP, să ofere acces la codul sursă a software-ului pentru a demonstra că nu colaborează cu spionii.

Declarația a venit din partea ministrului Comunicațiilor rus, Nikolai Nikiforov, care a adăugat că cei de la telefon de la Microsoft și 5 motive pentru care este perfect pentru bugete mici” href=”http://playtech.ro/2014/cel-mai-ieftin-telefon-de-la-microsoft-5-motive-cumperi/” target=”_blank”>Microsoft nu au avut nicio problemă cu o astfel de verificare. ”Este evident că acele companii care își dezvăluie codul sursă ale programelor nu ascund nimic. Dar cele care nu vor să coopereze cu Rusia pentru rezolvarea acestei situații ar putea avea funcționalități nedeclarate în produsele lor”, a zis Nikiforov.

Este foare puțin probabil ca cei de la Apple TV [VIDEO]” href=”http://playtech.ro/2014/dance-party-va-transforma-apple-tv-ul-n-consola-de-gaming-video/” target=”_blank”>Apple vor accepta să își dea secretele pe mâna rușilor și este posibil ca Rusia doar să reacționeze în acest fel la sancțiunile cu care a fost amenințată ziele trecute. Și chinezii și-au arătat colții la companiile de tehnologie în ultima perioadă și, la începutul acestei săptămâni, autoritățile au invadat o serie de birouri ale Microsoft din China, acuzând practici antitust.

Totuși, și țări precum Germania, Brazilia sau India au ridicat probleme similare privind companiile americane din SUA, fiind speriate de spionajul NSA.

Revelațiile lui Edward Snowden din 2013 și declarațiile publice ale agențiilor de securitate americane privind întărirea supravegherii din Rusia în 2014 au ridicat întrebări serioase privind încrederea în hardware-ul și software-ul străin”, a mai declarat Nikiforov.

Citeste toata stirea Rusia cere acces la codul sursă Apple invocând temeri de spionaj la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.