Malware-ul Zombie Zero reprezintă apocalipsa pentru Windows XP


iulie 17 18:30 2014

Stire IT de ultima ora: Malware-ul Zombie Zero reprezintă apocalipsa pentru Windows XP

Suportul pentru Windows XP a încetat în mod oficial începând cu luna aprilie a acestui an. De atunci, Microsoft avertizează utilizatorii despre riscurile folosirii acestui sistem de operare.

Windows Xp Zombie Zero

Microsoft nu mai eliberează update-uri pentru Windows XP, nici măcar pe cele de securitate, doar dacă utilizatorii au achiziționat pachete de securitate de la producător. Acesta este probabil cazul doar pentru unii integratori de sisteme sau companii ce încă mai au servere și workstation-uri ce rulează Windows XP, însă cel mai probabil aceștia fac deja update-ul la Windows 7 sau Windows 8.1. Se pare că zilele sunt numărate deja pentru Windows XP, având în vedere că a apărut un nou malware, denumit Zombie Zero, ce atacă doar sistemele de business cu Windows XP. Infecția se propagă rapid pe aceste sisteme, și permite creatorilor malware-ului să fure documente și date sensibile. Această știre reprezintă așadar o atenționare pentru cei care încă folosesc Windows XP la birou.

Zombie Zero a apărut inițial în China, după ce scannerele din magazine, ce folosesc Windows XP, au fost infectate. Malware-ul are capabilitatea de a infecta și alte sisteme de operare însă în cazul de față, Windows XP este cel vizat, pentru lipsa update-urilor de securitate, și pentru faptul că se știe că aceste update-uri nu vor mai veni.

Citeste toata stirea Malware-ul Zombie Zero reprezintă apocalipsa pentru Windows XP la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.