Google schimbă politica magazinului Play și asta va reduce masiv numărul aplicațiilor gratuite


iulie 19 08:58 2014

Stire IT de ultima ora: Google schimbă politica magazinului Play și asta va reduce masiv numărul aplicațiilor gratuite

Pentru că va renunţa să le clasifice drept „free“ aplicaţiile care oferă , numărul aplicaţiilor gratuite din Google Play va scădea brusc.

AndroidL-3170 google

Pentru că foarte mulţi părinţi s-au enervat când au văzut prin achiziţii in-app, politica celor de la Google se va schimba radical când vine vorba de identificarea aplicaţiilor deloc gratuite.

Prin marcarea clară a acestora, Apple și IBM vor să câștige și domeniul business” href=”http://playtech.ro/2014/printr-un-parteneriat-cu-ibm-idevice-urile-devine-mai-relevante-pe-business/” target=”_blank”>Apple a fost prima companie care a introdus schimbări în magazinul său virtual privind aplicaţiile care oferă achiziţii in-app. În plus, a fost creată în App Store o zonă specială dedicată copiilor sub 13 ani. În iOS 8, va fi introdus un sistem prin care, dacă cineva vrea să cumpere ceva pe un anumit ID, trebuie să ceară voie virtual părinţilor.

Chiar dacă se conformă destul de târziu prevederilor impuse de Uniunea Europeană şi autoritatea americană FTC, Google își va revizui magazinul virtual. Gigantul din Mountain View a promis că va elimina termenul „gratuit“ din descrierea aplicaţiilor care oferă achiziţii in-app. De asemenea, vor fi create nişte documente speciale specifice diverselor jocuri, dedicate copiilor, cu scopul de a-i descuraja pe aceştia să cumpere conţinut virtual. Schimbările vor fi văzute de la sfârşitul lunii septembrie.

Singurul lucru care nu se cunoaşte la această oră este dacă schimbările descrise mai sus se vor aplica şi pe Google Play în SUA sau doar în Europa, unde sunt obligaţi prin Comisia Europeană.

Citeste toata stirea Google schimbă politica magazinului Play și asta va reduce masiv numărul aplicațiilor gratuite la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.