Android One reprezintă viziunea Google pentru smartphone-uri accesibile


iunie 26 05:48 2014

Stire IT de ultima ora: Android One reprezintă viziunea Google pentru smartphone-uri accesibile

În speranţa că va creşte şi mai mult adopţia de smartphone-uri la nivel global, a anunţat ieri un proiect ambiţios, Android One.

android-one

Cu toate că majoritatea ştirilor pe care le găsiţi pe site-uri de specialitate vizează smartphone-uri de vârf, nu cu acestea reuşesc producători precum să genereze o cotă de piaţă impresionantă. Secretul stă în telefoane ieftine şi doar prin intermediul acestora vom vedea în pieţe aflate în curs de dezvoltare mai mulţi tineri conectaţi la internet.

Pentru că gigantul din Mountain View vrea să faciliteze accesul la internet în zone defavorizate, ţări sărace sau aflate în curs de dezvoltare, a decis să ia o mare parte din problemă în propriile mâini. Proiectul Android One face de fapt referire la efortul pe care şi-l asumă Google de a dezvolta in-house prototipuri sau modele de referinţă pentru telefoane cât mai ieftine, pe care, diverşi producători să le realizeze în serie. Prin această iniţiativă, Google vrea să fixeze nişte standarde minime pentru următoarea generaţie de smartphone-uri cu Android.

Depăşind deja stadiul de proiect, Google a încheiat parteneriate pe parte de producţie cu două companii indiene, Karbonn şi Spice. Primul telefon care există deja ca şi matriţă pentru acest proiect este Micromax Android One, un dual sim cu un ecran de 4,5 inci, slot microSD şi radio FM la aproximativ 100 de dolari.

Partea cea mai bună a faptului că Google va supraveghea îndeaproape realizarea acestor mobile este legată de sistemul de actualizări. Similar cu dispozitivele Nexus, orice Android One va avea parte de actualizări rapide provenite direct de la Google. Cu toate că producătorii efectivi ai noilor gadgeturi vor putea preinstala şi ei câteva aplicaţii, nu vor putea ataşa nişte interfeţe greoaie peste nişte configuraţii hardware care oricum sunt entry-level.

android-one-micromax-2

Citeste toata stirea Android One reprezintă viziunea Google pentru smartphone-uri accesibile la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.