Autobuzul electric Proterra deține recordul de distanță


mai 08 00:13 2014

Stire IT de ultima ora: Autobuzul electric Proterra deține recordul de distanță

Când vine vorba de automobile electrice și de o autonomie foarte bună, nu cred că se gândește nimeni la un autobuz. Proterra este însă excepția de la regulă.

Proterra Autobuz Electric

Proterra reprezintă proiectul companiei cu același nume, al cărui obiect principal de activitate este producția de autobuze. Încercarea acestora de a obține un record la distanța parcursă cu o singură încărcare a bateriilor, pentru că vorbim de un autobuz complet electric, a avut succes.

Autobuzul Proterra a atins limita de 700 de kilometri parcurși în 24 de ore. Producătorul și-a dat tot interesul pentru a realiza un autobuz din aliaje ușoare și materiale compozite, capabil să fie introdus deja pentu transportul de persoane. Acesta are o baterie relativ mică pentru dimensiunea lui, care se încarcă de asemenea rapid, și permite multiple încărcări fără a îi scădea progresiv și autonomia.

Autobuzul este cunoscut și sub numele Proterra EcoRide BE-35 și acesta a călătorit în medie cu 29 km/h pe o distanță de 700 de kilometri, timp de 24 de ore. În comparație cu un autobuz diesel, costurile de electricitate sunt de 6 ori mai mici decât cele de benzină ale unui autobuz cu o capacitate aproximativă de transport.

Autobuzul urmează să fie introdus în circulație, momentan într-o perioadă de testare, în orașul Kansas, în Statele Unite. Dacă proiectul va fi bine primit de către municipalitate, orașul ar putea deține în câțiva ani doar autobuze complet electrice.

Citeste toata stirea Autobuzul electric Proterra deține recordul de distanță la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.