Grafenul în combinație cu apa sărată poate genera electricitate


aprilie 17 15:41 2014

Stire IT de ultima ora: Grafenul în combinație cu apa sărată poate genera electricitate

Grafenul este un compus care a primit destul de multă atenție în ultima vreme, prin implementarea lui în concepte legate de generarea de electricitate.

Grafenul

Grafenul este acum folosit de către niște cercetători din China pentru a produce electricitate în combinație cu apa sărată. Vorbim de o peliculă destul de subțire a acestui material, peste care se trece cu o picătură de apă sărată. Această combinașie poate genera electricitate după spusele cercetătorilor. Ar fi o idee ca peste câțiva ani să putem exploata aceste tehnologii, asta desigur dacă aceste concepte pot deveni realitate la scară largă.

În mod normal, pentru a obține electricitate din aceste nano structuri, este nevoie de o presiune destul de mare, care nu poate fi reprodusă la scară mai mare. La nivel teoretic sau chiar și practic, în laborator, este posibil, însă mai e mult de așteptat până când o tehnologie nouă și revoluționară poate fi adoptată la scară largă și din punct de vedere comercial.

Echipa de cercetători chinezi este destul de convinsă că această tehnologie ar putea fi aplicată și la altceva decât la dispozitive mici. Există încredere că în mai puțin de 4 ani vor avea un prototip de generator funcțional.

Citeste toata stirea Grafenul în combinație cu apa sărată poate genera electricitate la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.