Google se revanşează pentru scandalul Virus Shield


aprilie 23 12:06 2014

Stire IT de ultima ora: Google se revanşează pentru scandalul Virus Shield

După ce am anunţat că o păcăleală de aplicaţie contra cost a ajuns în topul , cei de la Google se revanşează pentru .

Google malware virus-shield

Nu a trecut mult timp de când am detaliat modul în care o aplicaţie care nu făcea absolut nimic a ajuns în topul aplicaţiilor plătite pentru Android. Intitulată Virus Shield, aplicaţia capturată în imaginea de mai sus se lăuda că vă face smartphone-ul mai rapid, când în realitatea nu făcea decât să alterneze, printr-un tap pe ecran, două imagini, una cu un X mare pe centrul ecranului şi una cu o bifă.

În condiţiile în care aplicaţia costa 4 dolari şi cei de la Google s-au trezit foarte târziu să o îndepărteze din Google Play, ar trebui să nu vină ca o surpriză faptul că gigantul din Mountain View vrea să se revanşeze. Dacă sunteţi de părere că prezenţa unor astfel de aplicaţii false ar trebui să genereze o schimbare a politicii de aprobare a tuturor aplicaţiilor pe care le puteţi instala pe Android, vă înşelaţi.

Cei de la Google au ales varianta mai simplă, motiv pentru care, în următoarele 14 zile, toţi cei care au fost păcăliţi îşi vor primi banii înapoi în cont. Mai mult decât atât, dacă vă aflaţi printre cei afectaţi de situaţie, veţi primi şi un card promoţional de 5 dolari pe care îl puteţi folosi pentru achiziţia oricarui tip de conţinut digital din magazinul Play.

În teorie, aplicaţiile care se laudă că oferă o anumită funcţionalitate şi de fapt sunt păcăleli nu reprezintă nici pe departe o noutate. Datorită unui sistem de aprobare şi testare de aproximativ 2 săptămâni, posesorii de iDevice-uri aproape niciodată nu păţesc aşa ceva.

Citeste toata stirea Google se revanşează pentru scandalul Virus Shield la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.