Refocus ajută posesorii de Lumia să facă focus ulterior pe poze


martie 16 15:00 2014

Stire IT de ultima ora: Refocus ajută posesorii de Lumia să facă focus ulterior pe poze

Aplicaţia Refocus de la Nokia nu mai este restricţionată la aparatele ce posedă camere foto-video cu abilităţi PureView.

refocus-nokia-lumia-1520 windows phone

Ideea de a face fotografii în care să vă alegeţi ulterior punctul de focus nu este nouă. De câţiva ani, , un dispozitive dedicate de câteva sute de dolari, fac o treabă foarte bună în a captura astfel de imagini. Între timp, au apărut şi soluţii software care . Acestea din urmă apelează însă la artificii, de genul, combinării mai multor fotografii cu puncte de focus diferite într-un fel de colaj, în care, printr-o aplicaţie de vizualizare specială, vă alegeţi zona pe care o doriţi clară.

Una dintre aplicaţiile descrise mai sus poartă numele de Refocus şi este realizată de Nokia. In prima etapă de propagare, venea preinstalată pe terminalele Lumia cu tehnologie PureView. Începând de câteva zile, aplicaţia a avut parte de o lansare la scară largă, motiv pentru care, singura restricţie care a rămas, este să aveţi un smartphone Nokia Lumia cu Windows Phone 8.

Pentru a captura imagini dinamice ce oferă posibilitatea de focus ulterior, nu trebuie decât să aveţi grijă să ţineţi telefonul nemişcat pentru câteva secunde după ce aţi declanşat captura. În acel moment, sunt imortalizate expuneri succesive cu distanţă focală diferită care, în timp real, sunt combinate într-o fotografie dinamică. La final, rezultatul poate fi foarte uşor partajat pe reţele de socializare.

Aplicaţia Nokia Refocus este gratuită şi poate fi descărcată de pe Windows Phone Store.

Citeste toata stirea Refocus ajută posesorii de Lumia să facă focus ulterior pe poze la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.