Primele kit-uri Oculus Rift aproape că s-au terminat


martie 12 17:00 2014

Stire IT de ultima ora: Primele kit-uri Oculus Rift aproape că s-au terminat

Primele kit-uri de dezvoltare pentru Oculus Rift aproape că s-au terminat, după ce start-up-ul a înregistrat aproape 60.000 de comenzi.

Oculus Rift Orlovsky

Oculus Rift a fost o revelație pentru mulți dintre dezvoltatorii de jocuri sau de aplicații de realitate virtuală. Chiar și producători mari au intrat în această horă a realității virtuale și au achiziționat kit-urile pentru dezvoltare. Compania a oprit însă momentan vânzările, din cauza faptului că o parte din componentele hardware nu se mai este în producție.

”Nu ne-am așteptat să vindem atât de multe kit-uri de dezvoltare Oculus Rift, iar faptul că aproape am atins cifra de 60.000 este absolut incredibil. Vă mulțumim pentru suport. Vom avea mai multe vești în cele ce urmează.” spune mesajul pe care l-au transmis fondatorii companiei.

Chiar dacă pare că Oculus Rift va avea ceva probleme de producție, la prima vedere, compania a trecut deja la următorul stadiu de dezvoltare. Probabil va prezenta o versiune nouă, săptămâna viitoare, la GDC, sau în luna iunie la conferința de gaming E3. Nu se cunosc detalii despre prețul final de lansare sau despre disponibilitatea directă către public a acestui produs, chiar dacă fondatorul, Palmer Luckey, a precizat că Oculus Rift va fi accesibil tuturor.

”Nu poți vine un echipament hardware scump, și să te aștepți să apară foarte mult conținut deodată cu acesta. Noi nu facem cercetare de piață asupra prețului optim pe care l-ar plăti utilizatorii pentru un headset de realitate virtuală, încercăm doar să îl vindem cât de ieftin se poate și să și existăm ca și companie.”

Dacă Oculus Rift are un preț de aproximativ 300 de dolari și au fost vândute aproape 60.000 de unități, la un calcul simplu, veniturile sunt de aproape 18 milioane de dolari. Pe lângă asta, compania a strâns deja aproape 75 de milioane de dolari în finanțare, asta după cele 16 milioane din prima rundă de finanțare și cele 2,4 milioane de dolari de pe Kickstarter.

Citeste toata stirea Primele kit-uri Oculus Rift aproape că s-au terminat la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.