O tânără din Shanghai şi-a postat sinuciderea pe Instagram


martie 17 09:30 2014

Stire IT de ultima ora: O tânără din Shanghai şi-a postat sinuciderea pe Instagram

De săptămâna trecută, a devenit o platformă online care găzduieşte şi ultimele imagini din viaţa unui om care s-a sinucis. Din păcate, a doua parte din titlu, “sinuciderea pe Instagram”, face referire la un eveniment concret, deși ne-am fi dorit să fie o metaforă.

Instagram sinucidere online broadcasting shanghai

Deşi pare un titlu macabru, din punctul meu de vedere, mi se pare foarte important ca internauţii să conştientizeze şi partea mai sumbră a . Cu toate că ne-am obişnuit să aflăm de pe Facebook, Twitter, Pinterest, Vine sau Instagram ce au mai făcut prietenii noştrii, reali sau virtuali, nimeni nu cred că se aştepta ca astfel de evenimente să ajungă online.

Vorbim de cazul unei tinere din Shanghai care se ascundea în spatele ID-ului @jojotsai1012. Aceasta, cum li s-a întâmplat multora la un moment în viaţă, a fost părăsită de prietenul ei. Din păcate, în loc să treacă peste respectivul eveniment, într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, a ales o soluţie mai radicală. Şi-a încheiat viaţa sărind de pe un bloc. E foarte probabil ca astfel de evenimente să se întâmple deseori, nu la fel de multe ori se întâmplă însă ca respectiva persoană să posteze toate etapele prin care a trecut pe un site de socializare, în cazul acesta și-a postat sinuciderea pe Instagram. Astfel, puteţi vedea cum a dat foc, pe patul din camera în care locuia, la toate elementele care îi aduceau aminte de fosta relaţie. Puteţi vedea toate conversaţiile cu fostul ei prieten, sub forma unor capturi de ecran şi, nu în ultimul rând, puteţi vedea marginea de la bloc pe care şi-a sprijinit picioarele înainte să sară.

În contextul în care cea mai mare parte a postărilor din ultimele săptămâni erau o strigare după ajutor şi nimeni nu a auzit-o, cea mai tristă parte a acestui eveniment este formată din apropiaţii respectivei persoane. În concluzie, încercaţi să fiţi mai atenţi la ce postează apropiaţii voştri pe Facebook, pentru că s-ar putea să puteţi preveni un dezastru.

Citeste toata stirea O tânără din Shanghai şi-a postat sinuciderea pe Instagram la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.