Microsoft obligă utilizatorii Windows XP la upgrade prin pop-up-uri


martie 04 11:45 2014

Stire IT de ultima ora: Microsoft obligă utilizatorii Windows XP la upgrade prin pop-up-uri

Pe ultima sută de metri, încearcă prin pop-up-uri să oblige utilizatorii Windows XP să facă upgrade la sistemul de operare.

windows 8 upgrade pop-up Bliss-Windows-XP

Mai e un pic peste o lună până când gigantul din Redmond va înceta , moment din care nu vom mai vedea actualizări de securitate şi alte update-uri lansate pentru vechiul SO. Data fatidică este 8 aprilie. Cu aproximativ o lună până atunci, Microsoft face tot posibilul să oblige utilizatorii la upgrade.

Deşi în final este alegerea utilizatorilor dacă preferă să-şi folosească în continuare computerele cu un sistem de operare care nu mai beneficiează de suport, compania fondată de Bill Gates începe să devină din ce în ce mai agresivă cu îndemnuri de adopţie a unui alt SO.

Cea mai nouă practică aplicată cu acest scop implică afişarea de ferestre nedorite, notificări de tip pop-up, care direcţionează utilizatorii către o pagină web a Microsoft. Pop up-ul în cauză va fi afişat pe toate PC-urile ce rulează Windows XP Home sau Windows XP Professional şi care îşi descarcă în mod regulat actualizări ale sistemului de operare.  Website-ul către care vor fi direcţionaţi utilizatorii este acesta, creat pentru a evidenţia beneficiile unui nou sistem de operare şi pentru a scoate la iveală riscurile la care vor fi supuşi cei care nu vor să facă tranziţia.

Notificarea poate fi dezactivată din câteva click-uri, dacă vă simțiți deranjaţi. Dacă optaţi să o lăsaţi activă, la data de 8 a fiecărei luni va fi afişată din nou.

Pentru a facilita trecerea de la Windows XP la Windows 7 sau un sistem de operare mai nou, Microsoft a creat o unealtă software intitulată PCmover Express, care vă va crea un pachet cu toate fişierele şi setările pe care le aveţi pe computer pentru a fi restaurate cu uşurinţă ulterior.

Citeste toata stirea Microsoft obligă utilizatorii Windows XP la upgrade prin pop-up-uri la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.