Facebook a cumpărat Oculus Rift, un gadget pentru realitatea virtuală


martie 26 07:40 2014

Stire IT din Comunicatii: Facebook a cumpărat Oculus Rift, un gadget pentru realitatea virtuală

Facebook a anunțat astăzi că a ajuns la un acord pentru achiziținarea companiei Oculus VR, liderul în segmentul tehnologiei de realitate virtuală. Tranzacția se ridică la 2 miliarde de dolari: 400 de milioane de dolari vor fi în numerar, 23.1 milioane vor fi acțiuni din stocul comun Facebook (evaluate la 1.6 miliarde dolari), iar alte 300 de miliarde de dolari se vor achita numerar la atingerea unor puncte din contract.

oculus rift Facebook a cumpărat Oculus Rift, un gadget pentru realitatea virtuală

Oculus VR a fost fondat de către Palmer Luckey, iar compania a lansat o campanie pe Kickstarter pentru a dezvolta fondurile pentru primul produs, ajungând cu ajutorul  comunității și al companiilor de top (Valve, Epic Games etc) la peste 2.4 milioane de dolari în fonduri pentru dezvoltare.

Oculus Rift este primul produs de realitate virtuală realizat de companie, un set de căști de realitate virtuală pentru gaming intensiv. Casca vă permite să pășiți în interiorul unui mediu virtual și să simteți că sunteți cu adevărat acolo. Oculus Rift oferă o vizualizare 3D captivantă cu câmp de urmărire larg de până la 360 de grade.

Facebook intenționează să extindă avantajele existente în jocurile disponibile pe rețeaua de socializare, precum și în noi ramuri, inclusiv comunicare, mass-media și divertisment, educație sau alte domenii.

Produsul a ridicat un interes puternic în rândul dezvoltatorilor și s-au făcut peste 75.000 de comenzi pentru kitul de dezvoltare.

Citeste toata stirea Facebook a cumpărat Oculus Rift, un gadget pentru realitatea virtuală la connect.ro.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.