AUDI demonstrează mașina care se conduce singură la GTC 2014


martie 26 15:20 2014

Stire IT de ultima ora: AUDI demonstrează mașina care se conduce singură la GTC 2014

AUDI are în derulare un parteneriat cu Nvidia, prin care folosește procesorul K1 pentru controlul aproape total al mașinii în trafic.

AUDI Nvidia K1

Sistemul a mai fost demonstrat la CES 2014, însă de atunci AUDI a venit cu o serie de progrese destul de mare în crearea automobilului care se poate conduce singur. Platforma Nvidia K1 folosită pentru controlul mașinii se pretează pentru această funcție prin performanța ridicată și dimensiunea foarte redusă a acesteia.

AUDI Nvidia K1 1

La începutul evenimentului, mașina a intrat singură pe scenă, folosindu-se de o varietate mare de senzori, și singură înțelegem fără a fi pilotată de la distanță de o altă persoană ci doar prin indicarea punctului de sosire. Mașina care se conduce singură a făcut calculele necesare, a apreciat distanța față de marginea scenei și de celelalte obiecte de pe aceasta și s-a oprit la locul predefinit.

AUDI Nvidia K1 2

În cadrul prezentării, reprezentanții AUDI au arătat punctul de plecare al acestei tehnologii și de cât hardware era nevoie pentru a efectua aceste manevre automate și nivelul de miniaturizare la care s-a ajuns folosind platforma Nvidia.

Vom afla în curând mai multe detalii despre această tehnologie și despre evoluția acesteia, având în vedere că producătorul de automobile este hotărât să o vadă funcțională cât de curând posibil.

Citeste toata stirea AUDI demonstrează mașina care se conduce singură la GTC 2014 la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.