Apple este cel mai mare producător de PC-uri, dacă includem tabletele


februarie 06 13:20 2014

Stire IT de ultima ora: Apple este cel mai mare producător de PC-uri, dacă includem tabletele

Cu toate că nu se mai bucură de aceeaşi creştere a ratei de adopţie ca pe vremuri, în continuare se poate lăuda cu primul loc într-un clasament, ca producător de PC-uri.

Apple lenovo samsung competitie top

Canalys este una dintre companiile de statistică care se încăpăţânează să includă în aceeaşi oală cu PC-urile şi tabletele de orice fel. Această concluzie a fost trasă în urmă cu mai bine de un an, moment în care s-au înregistrat tot mai multe dovezi că o mare parte din funcţionalitatea unui PC se regăseşte într-un iPad sau o tabletă cu Android. Sunteți de acor cu acest punct de vedere?

Plecând de la această premisă, a fost realizat clasamentul de mai jos, care poziţionează detaşat pe ca producător de PC-uri. Conform acestui top, Apple ocupă la ora actuală, prin sistemele sale computaţionale Mac şi iPad, nu mai puţin de 19,5 procente din piaţa globală de computere. În unităţi vândute, respectiva valoare procentuală se traduce prin 30,9 milioane de dispozitive comercializate de către compania condusă de Tim Cook pe perioada celui de al patrulea trimestru din 2013. Dintre acestea, 84,3 procente erau iPad-uri şi veneau ca o dovadă clară a faptului că lansarea noilor iPad Air şi iPad mini cu Retina Display a fost primită cu braţele deschise de către piaţă.

Deşi a înregistrat o creştere de 25,5 procente, de la an la an, Lenovo se mulţumeşte cu locul al doilea în top şi 11,8 procente din piaţă, ca producător de PC-uri. Merită însă reţinută performanţa depăşirii HP, în egală măsură, de către Samsung şi Lenovo. Ca un mic detaliu, de această dată, cei de la Canalys au ajuns la concluzia că 48,3% din totalul de dispozitive computaţionale comercializate în trimestrul al patrulea din 2013 reprezintă tablete. Ca urmare, în cazul în care mai aveaţi vreun dubiu legat de faptul că PC-urile se schimbă, acum situaţia s-a clarificat în mod definitiv.

Pentru o imagine de ansamblu vizavi de ce urmează, este suficient să aveţi în vedere faptul că vânzările de PC-uri au scăzut cu 6,9 procente de la an la an, în timp ce achiziţiile de tablete au crescut cu 65,2 procente.

apple-global-market-share

Citeste toata stirea Apple este cel mai mare producător de PC-uri, dacă includem tabletele la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.