Rovio respinge ideea că a permis NSA-ului să spioneze utilizatorii jocului


ianuarie 29 22:09 2014

Stire IT de ultima ora: Rovio respinge ideea că a permis NSA-ului să spioneze utilizatorii jocului

Rapoartele despre metodele de spionare ale lui NSA circulă de aproape un an de zile, și vizează companii cu un renume mondial.

angry birds spionaj NSA

Rovio, creatorul jocului Angry Birds și ale altor titluri mai puțin populare, a lansat un comunicat de presă în care dezminte faptul că a avut de a face cu tehnicile de spionaj ale lui NSA, și că acesta din urmă ar fi colectat datele utilizatorilor prin intermediul acestor aplicații mobile. Rovio a declarat că toate aceste zvonuri sunt doar speculații și dacă rapoartele despre tehnicile agenției sunt reale, nici un dispozitiv care poate naviga pe site-uri ce conțin reclame, sau care poate rula aplicații ce afișează reclame, nu este în siguranță. Declarația nu menționează nimic însă despre faptul că Anrgy Birds ar fi fost folosită de către NSA pentru spionarea utilizatorilor, și fără știrea producătorului.

Ambele agenții au posibilitatea de a colecta date ca lista de apeluri, mesaje, email-uri și altele, prin exploatarea aplicațiilor mobile însă nu se face referire la nici un fel de colaborare între creatorii acestor aplicații și NSA. O discuție mai complexă pe această temă va avea loc în curând în rândul producătorilor de jocuri, Google fiind și el implicat direct, pentru modalitatea de securizare a aplicațiilor și a reclamei servite pentru versiunile gratuite.

Citeste toata stirea Rovio respinge ideea că a permis NSA-ului să spioneze utilizatorii jocului la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.