Un nou conector USB s-a inspirat din portul Lightning


decembrie 05 18:00 2013

Stire IT de ultima ora: Un nou conector USB s-a inspirat din portul Lightning

Pentru a preveni introducerea greşită pe viitor a mufelor în porturi USB, în curând vom avea noi mufe ce pot fi introduse şi pe o parte şi pe alta.

Usb 3.1 standard connectors

La momentul lansării iPhone 5, cei de la Apple erau foarte mândri de noul port cu care venea dotat telefonul şi noul cablu de sincronizare inclus în pachet. Era vorba de , un cablu al cărui mufă putea fi introdusă şi pe o parte şi pe alta în telefon. Deoarece aceasta este o idee care a fost foarte apreciată, a fost deja anunţat un nou conector USB pe care îl vom vedea introdus în gadgeturi şi PC-uri şi care va funcţiona pe un sistem similar.

Mai mic, mai compact şi reversibil – acestea vor fi caracteristicile generale ale conectorului Type-C anunţat zilele trecute în specificaţiile USB 3.1. Chiar dacă la ora actuală nu se cunoaşte exact designul respectivei mufe, surse apropiate de subiect confirmă nişte dimensiuni similare cu micro USB-ul actual. Formalităţile noului standard vor fi finalizate în 2014 şi tot atunci e foarte probabil să-l vedem introdus şi în diverse aparate.

Pe lângă confortul sporit pe care îl dobândiţi atunci când puteţi introduce un cablu în orice mod, argumentul dezvoltării acestui nou tip de conector USB se pare că are legătură cu acelaşi argument adus de Apple anul trecut. Este menit să fie introdus în dispozitive din ce în ce mai subţiri.

Pentru a nu reduce la zero utilitatea colecţiilor de accesorii compatibile cu porturile şi mufele existente, simultan cu noii conectory USB 3.1 Type-C, USB 3.0 Promoter Group se va ocupa cu definirea unor specificaţii pentru Apple iti mai ia niste bani pentru accesorii” href=”http://playtech.ro/2012/lightning-apple-iti-mai-ia-niste-bani-pentru-accesorii/” target=”_blank” rel=”tag”>o varietate de adaptoare. Acestea din urmă vor fi menite să eficientizeze procesul de tranziţie.

Citeste toata stirea Un nou conector USB s-a inspirat din portul Lightning la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.