O problemă la sistemul de comunicare a blocat complet traficul aerian în Marea Britanie


decembrie 11 17:00 2013

Stire IT de ultima ora: O problemă la sistemul de comunicare a blocat complet traficul aerian în Marea Britanie

O problemă la sistemul de comunicare telefonic, care a avut loc în acest weekend, a dus la blocarea completă a traficului aerian pe aproape toată suprafața Marii Britanii.

Matrix Comunicare

În probabil cel mai informatizat și monitorizat stat, Marea Britanie, o problemă la sistemul de comunicare telefonic a reușit să țină la sol peste 800 de zboruri și să anuleze altele câteva zeci. Problema legată de traficul aerian a apărut la National Air Traffice Service (Nats) și a afectat atât zborurile de sosire, cât și cele de plecare de pe aeroporturi ca Heathrow, Gatwick, Stansted, Cardiff și Glasgow.

Problema a fost cauzată, se pare, de un sistem de telefonie intern destul de complicat, care a cedat complet. Problema de comunicare între aeronave și personalul acestora a fost rezolvată sâmbătă la ora 19:30, după zeci de minute de tăcere totală, însă repercursiunile s-au menținut până la sfârșitul zilei de duminică.

Realizăm astfel cât de importantă este comunicarea la timp, mai ales în cazul unui aeroport. În timpul în care a fost semnalată problema în traficul aerian, computerele au fost și ele blocate, și din aproximativ 3500 de zboruri au fost procesate abia 2800. Cele mai mari întârzieri și anulări le-a avetu compania low cost Ryanair, care a anulat 12 zboruri și a avut întârziere la cel puțin 300. E drept, au pierdut destul de mult prin lipsa vânzărilor de sandwich-uri și șervețele la suprapreț.

Citeste toata stirea O problemă la sistemul de comunicare a blocat complet traficul aerian în Marea Britanie la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.