O nouă lege UE cere standardizarea încărcătoarelor pentru telefoanele mobile


decembrie 24 10:00 2013

Stire IT de ultima ora: O nouă lege UE cere standardizarea încărcătoarelor pentru telefoanele mobile

O înțelegere între MEP și Consiliul Uniunii Europene spune că toți producătorii de smartphone-uri și dispozitive mobile vor fi obligați să folosească același tip de încărcător.

Incarcator Smartphone

Această regulă privind standardizarea încărcătoarelor se aplică atât smartphone-urilor, cât și telefoanelor mobile clasice, cheilor de mașină cu telecomandă, modemurilor, router-elor și altor dispozitive care folosesc frecvențe radio și dețin un acumulator. Legea are ca scop reducerea deșeurilor și a costurilor pentru consumatori. Există deja o regulă pentru standardizare la portul microUSB, dar sunt încă destule excepții, iar Apple nu va fi cu siguranță fericit.

Odată ce legea va fi aprobată, membrii statului vor avea doi ani pentru a se alinia standardului impus, iar producătorii un an în plus. Așadar, va dura până la 4 ani pentru ca această tranziție la standardizarea încărcătoarelor să fie completă, însă din această perspectivă sună ca o idee bună.

Probabil conectorul ce va fi adoptat sau către care se vor îndrepta la momentul respectiv producătorii va fi USB 3.1, chiar dacă până acum nu a fost detaliat nimic în mod oficial. Ar fi interesant de văzut dacă și Apple va trece la un standard stabilit pentru Europa sau dacă va continua să inoveze și atunci cu vreun conector Thunderbolt 3.0 pentru dispozitivele sale. Mai este mult până atunci, vom vedea la momentul respectiv ce idei vor mai avea atât Consiliul European, cât și producătorii de dispozitive mobile.

Citeste toata stirea O nouă lege UE cere standardizarea încărcătoarelor pentru telefoanele mobile la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.