Două milioane de parole compromise de o infecţie botnet Pony


decembrie 05 09:20 2013

Stire IT de ultima ora: Două milioane de parole compromise de o infecţie botnet Pony

Este incredibil cât de sunt cele mai multe sisteme pe care le utilizăm, dacă este să avem în vedere o infecţie recentă de tip botnet. Botnet Pony, mai exact.

pasword-hack-botnet statistici parole

Deşi astfel de evenimente sunt neplăcute pentru cei care se trezesc că parolele lor ajung postate pe diverse site-uri de internet, acestea funcţionează şi ca lecţii pentru noi, ceilalţi. În definitiv, rareori suntem motivaţi să adoptăm pe site-urile pe care intrăm zilnic, cu toate că acestea protejează cantităţi enorme de conţinut digital din ce în ce mai important şi privat.

Cea mai recentă lecţie vine sub forma unor atacuri cu un virus de tip botnet care a infectat câteva mii de sisteme, doar ca în scurt timp să acumuleze nu mai puţin de două milioane de parole prin intermediul unui keylogger instalat pe respectivele computere. După generarea listelor, nu a durat mult până când respectivele parole au fost postate online. Pentru că nu era frumos să discrimineze, parolele sunte extrase de pe tot felul de servicii online, inclusiv Yahoo!, Facebook, Twitter, LinkedIn şi altele. Vizavi de Facebook, aproximativ 300.000 de conturi au fost publicate. Firma de securitate TrustWave a realizat un material pe baza infecţiei în urma căruia aflăm că botnet-ul în cauză poartă numele de Pony şi este foarte probabil ca încă să mai fie activ.

Dacă eraţi în căutarea unor informaţii mai ingrijorătoare decât infecţia în sine, gândiţi-vă la simplul fapt că 15820 de parole furate prin acest botnet Pony erau de forma 123456, în timp ce 4875 de utilizatori în căutare de diversitate au folosit 123456789. Nu este drăguț nivelul de atenţie pe care îl alocă unii internauţi securităţii online?

Citește și: Cum sa ai o parola puternica si sa o tii minte

Citeste toata stirea Două milioane de parole compromise de o infecţie botnet Pony la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.