Apple a mai pierdut un titlu în faţa tabletelor cu Android


noiembrie 19 10:20 2013

Stire IT de ultima ora: Apple a mai pierdut un titlu în faţa tabletelor cu Android

Deşi când vorbim de tablete cu Android ştim că numărul acestora a depăşit de mult timp Apple continuă să fie cel mai valoros brand” href=”http://playtech.ro/2013/topul-forbes-apple-continua-sa-fie-cel-mai-valoros-brand/” target=”_blank” rel=”tag”>popularitatea iPad-urilor, tabletele Apple reuşeau să genereze un profit mai mare.

iPad-vs.-first-Android-Tablet-Samsung-Galaxy-Tab Android iSO vanzari

S-a întâmplat inevitabilul. După câteva trimestre în care vânzările de tablete cu Android au depăşit detaşat numărul iPad-urilor plecate de pe rafturile magazinelor, pe trimestrul trei al acestui an, încasările mai mari s-au dus la marea de producători care folosesc platforma dezvoltată de Google. În contextul în care din ce în ce mai multe tablete cu Android ieftine sunt şi foarte performante, aproape nimeni nu se mai aştepta că marea masă a utilizatorilor să cheltuiască o sumă de bani suplimentară pe un iPad mini, de vreme ce un Nexus 7 sau Kindle Fire HD era la aproape jumătate de preţ cu aceeaşi funcţionalitate.

În practică, situaţia nu este foarte gravă. Momentan, 46,2% din încasări au fost asociate tabletelor cu Android în trimestrul care s-a încheiat în septembrie şi 45,6% sunt aferente iPad-urilor comercializate în aceeaşi perioadă. Sursa acestor informaţii este Katy Huberty, analist la Morgan Stanley. În teorie, motivul acestui deficit de partea Apple poate consta în faptul că achiziţiile de tablete în respectivul trimestru au scăzut semnificativ în aşteptarea noilor modele. Din cauza faptului că era iminentă lansarea unui nou iPad mini şi a unui Apple de generatie noua care nu suporta reparatii” href=”http://playtech.ro/2013/ipad-air-un-alt-produs-apple-de-generatie-noua-care-nu-suporta-reparatii/” target=”_blank” rel=”tag”>iPad Air, cei mai mulţi au preferat să amâne achiziţia până în trimestrul patru, fapt subliniat şi de Huberty.

Oricum, este aproape sigur că în trimestrul patru al acestui an, eventual primul trimestru al anului viitor, Apple va veni din nou în fruntea piramidei. Momentan, însă, realitatea este cu totul alta şi victoria platformei Android trebuie aplaudată.

Citeste toata stirea Apple a mai pierdut un titlu în faţa tabletelor cu Android la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.