Popularitatea Windows Phone depaseste 10% in cateva tari europene


octombrie 01 12:09 2013

Stire IT de ultima ora: Popularitatea Windows Phone depaseste 10% in cateva tari europene

In cel mai recent raport al celor de la Kantar, popularitatea incepe sa arate din ce in ce mai bine, mai ales in cateva tari europene.

Windows Phone popularitate Android iOS BlackBerry

Desi mai are mult de dezvoltat pana sa ajunga din urma popularitatea sistemelor de operare Android si incepe sa arate din ce in ce mai bine in ultimele studii realizate vizavi de piata de mobile. In tari precum Franta si Regatul Unit, a depasit deja pragul psihologic de 10 procente cu valori de genul 10,8%, respectiv 12% din piata locala de telefoane. Desi media pe cele mai importante piete europene este de 9,2 procente, aceasta valoare este net superioara celor 5,1 procente de acum un an.

Cum s-a intamplat de fiecare data in ultimii ani, cresterea semnificativa a avut loc pe spatele dezastrului canadian. BlackBerry are in acest moment doar 2,4 procente din piata europeana de telefoane. Pe de alta parte, Android-ul a atins un prag incredibil de 70,1 procente si iOS-ul se situeaza la 16,1%.

Ca o comparatie, in SUA, Apple are o cota de piata mult mai mare, de 39,3 procente. In Japonia, se petrece ceva interesant prin faptul ca atat popularitatea platformei Android cat si a iOS-ului este similara. Valorile de 47,4%, respectiv 48,6% arata tocmai acest lucru.

La capitolul branduri, acesta este primul studiu care confirma faptul ca Samsung poate incepe sa-si faca griji in piata terminalelor cu platforma creata de Google din cauza presiunilor venite de la Sony sau LG.

Citeste toata stirea Popularitatea Windows Phone depaseste 10% in cateva tari europene la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.