Motorola Ara – Un proiect ce tinteste crearea smartphone-ului modular


octombrie 29 15:40 2013

Stire IT de ultima ora: Motorola Ara – Un proiect ce tinteste crearea smartphone-ului modular

S-a mai discutat aceasta idee in stadiul de concept, cea a smartphone-ului modular. Motorola Ara este un proiect care tinteste transformarea acestei idei intr-un produs real.

Motorola Ara

In momentul de fata, cand discutam despre upgrade in cazul unu smartphone, acest concept este inteles diferit fata de un computer desktop. Upgrade-ul pentru orice dispozitiv mobil inseamna schimbarea acestuia cu altul mai nou. Motorola Ara este un proiect ce isi doreste sa transforme conceptul prezentat acum cateva luni, denumit Phoneblocks, intr-un produs finit. Platforma hardware va fi una de tip open-source, sau cel putin asa isi doreste producatorul, si poate integra module de la mai multi producatori, fie ei unii de renume sau individuali.

Compania pretinde ca doreste sa aduca aceleasi schimbari in lumea hardware, schimbari pe care le-a produs Android in zona de software. Aici intervine ideea unui ecosistem care va putea reuni mai multi producatori pe aceeasi platforma. Sa vedem cum decurg lucrurile in acest sens, avand in vedere ca un profit destul de mare din cadrul companiilor prezente pe piata vin din vanzarile de hardware, Android-ul fiind gratuit ca si implementare.

Dispozitivul construit de Motorla va fi un endoskeleton, o structura a dispozitivului, iar utilizatorii pot customiza ce module doresc, de la procesor, baterie, interfata touch, display, memorie interna sau memorie RAM. Invitatii vor fi trimise in urmatoarea perioada catre dezvoltatorii de renume pentru ca acestia sa inceapa lucrul la diversele module ce se vor reuni pe aceasta platforma Motorola Ara. Ideea este foarte buna si are multe perspective. Nu stiu insa daca producatorii de renume o vor vedea in acest fel.

Motorola lucreaza de mai bine de un an la aceasta idee, impreuna cu Dave Hakkens, creatorul conceptului Phoneblocks.

Motorola Ara Smartphone

Citeste toata stirea Motorola Ara – Un proiect ce tinteste crearea smartphone-ului modular la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.