Phonebloks: Smartphone-ul viitorului suporta upgrade [+VIDEO]


septembrie 12 16:15 2013

Stire IT de ultima ora: Phonebloks: Smartphone-ul viitorului suporta upgrade [+VIDEO]

Pentru ca smartphone-urile nu pot beneficia de un upgrade de hardware precum PC-urile, promovarea unei de tipul Phonebloks apare ca binevenita.

Phoneblocks smartphone modular

Viteza foarte mare cu care apar pe piata telefoane noi se reflecta in doua lucruri. In primul rand, ne bucuram ca avem posibilitatea de a achizitiona un gadget mai performant, cu o camera mai buna, un ecran mai mare si cu o rezolutie mai impresionanta. In al doilea rand, insa, inseamna ca renuntam cu usurinta la gadgeturi care cu greu se pot recicla. Mai grav decat atat este faptul ca nevoia obsesiva de upgrade de cele mai multe ori se datoreaza doar catorva aspecte dintr-un nou aparat. Cum s-a intamplat in cazul noului iPhone 5S, camera este imbunatatita si procesorul la fel.

Incercand sa rezolve aceasta problema intr-un mod elegant, o echipa de designeri si ingineri au pus bazele teoretice ale unui smartphone realizat din module, construit in jurul unei placi de baza, similar cu un desktop. Explicat in detaliu in clipul de mai jos, conceptul pare unul foarte atractiv si usor de inteles.

Ansamblul Phonebloks este similar cu o structura LEGO care accepta in orice moment componente noi, in functie de nevoile utilizatorului. Astfel, daca aveti nevoie de o camera mai puternica, o inlocuiti pe cea inclusa in pachet, la fel si daca vreti un procesor mai puternic. Daca ati trecut pe stocarea in cloud, spatiul ocupat de memoria flash integrata poate fi inlocuit cu o baterie mai mare. Un alt avantaj al Phonebloks este legat de usurinta repararii diverselor probleme. Se strica ecranul, inlocuiti ecranul, nu mai tine bateria, inlocuiti bateria.

In momentul de fata, este greu de apreciat daca Phonebloks este un gadget care va intra in productie in masa. Totusi, daca vreti sa va aratati suportul pentru proiect si sa stimulati materializarea lui, o puteti face accesand www.thunderclap.it/phonebloks.

Citeste toata stirea Phonebloks: Smartphone-ul viitorului suporta upgrade [+VIDEO] la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.