Peek Vision: Aplicatie pentru consult oftalmologic, in utilizare de masa


august 20 13:55 2013

Stire IT de ultima ora: Peek Vision: Aplicatie pentru consult oftalmologic, in utilizare de masa

PEEK Vision sau, in forma extinsa, Portable Eye Examination Kit este un kit portabil de examinare oculara constand intr-un ansamblu de… aplicatii.

Peek Vision

Este clar ca traim intr-o lume in care software-ul a ajuns la un nivel uluitor. Chiar si pentru pasionatii si cunoscatorii IT-ului, apar mereu surprize extraordinare in ceea ce priveste diversitatea directiilor si nivelul de dezvoltare al programrii.

PEEK Vision aduce o tehnologie care ar putea trata ochii a peste sute de milioane de oameni care traiesc in tarile lumii a treia. Aplicatia consta intr-un numar de teste standardcompatibile cu un smartphone de nivel mediu. Camera telefonului poate fi folosita pentru a scana ochiul, cu un flash LED suficient de puternic pentru a ilumina retina. Pot fi aplicate diferite teste, iar rezultatele pot fi folosite prin geotag, cu ajutorul GPS-ului incorporat al terminalului. In acest fel, poate fi completat cu usurinta un dosar al pacientului si, mai departe, rezultatele pot fi trimise wireless unui medic, pentru a fi analizate.

Momentan, aplicatia PEEK este in testare in Kenya, pe 5.000 de pacienti, iar primele rezultate sunt foarte promitatoare: medicii au putut deja prescrie, prin acest sistem, tratament pentru peste 1.000 de pacienti.

Iata ce aplicatii sunt incluse in kitul Peek:

  Patient record with Geo-tagging
  Visual Acuity
  Visual field testing
  Colour Vision Testing
  Contrast Sensitivity Testing
  Lens imaging for cataract
  Retinal Imaging
  Image grading

Este, intr-adevar, un progres revolutionar, mai ales ca, se stie, majoritatea nevazatorilor traieste in tarile slab dezvoltate. In conditiile in care 80% din cazurile care duc la orbire ar putea fi tratate, fiind consecinta lipsei de ingrijire corespunzatoare, dezvoltarea Peek Vision este o inovatie magnifica. In curand, aplicatia va iesi din teste, putand fi utilizata la nivel extins.

Peek Vision

Peek Vision

Citeste toata stirea Peek Vision: Aplicatie pentru consult oftalmologic, in utilizare de masa la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.